Αθλητικά

Οι προβληματισμοί για το θέμα προπονητή

Με τρεις ξένους μίλησε ο Χριστοβασίλης, αλλά ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία, ενώ δεν κόπηκαν οι γέφυρες και με έλληνες τεχνικούς.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα προπονητή στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χριστοβασίλης, μετά το «κάζο» με τον Νίκο Παπαδόπουλο (έφυγε από τα Γιάννινα για τον Απόλλωνα λίγο πριν παρουσιαστεί από την τοπική ομάδα), έστρεψε το ενδιαφέρον του στο εξωτερικό.

Κάποιοι μάνατζερ, με τους οποίους συνεργάστηκε κατά το παρελθόν στο μεταγραφικό επίπεδο, του πρότειναν ονόματα κυρίως από Ισπανία, Ιταλία και Ολλανδία και ήδη υπάρχουν συζητήσεις. Όμως ακόμη δεν υπήρξε καμία συμφωνία με κανέναν. Κάποιοι ήταν διστακτικοί να δουλέψουν στη Β’ Εθνική της Ελλάδος, ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα και σε άγνωστες γι’ αυτούς συνθήκες, και άλλοι είχαν κασέ πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που έχει ο ΠΑΣ και με όσα ανοίγματα του επιτρέπουν να κάνει τα οικονομικά δεδομένα της νέας κατηγορίας. Ο Χριστοβασίλης πιστεύει ότι ένας καλός ξένος προπονητής μπορεί να επιβληθεί καλύτερα στους παίκτες, περισσότερο με την προσωπικότητα και τις γνώσεις του και να φτιάξει καλή ομάδα. Αυτό από τη μια πλευρά. Από την άλλη, υπάρχει ο δισταγμός για τους ξένους, ειδικά γι’ αυτούς που δεν έχουν δουλέψει άλλη φορά στην Ελλάδα, ότι δεν είναι εύκολο το έργο τους, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υποβαθμισμένο και υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες.
Αλλά η αναζήτηση προπονητή από το εξωτερικό δε σημαίνει ότι έχουν κλείσει οι δίαυλοι με έλληνες τεχνικούς, στη χορεία αυτών που είναι τώρα ελεύθεροι και ψάχνουν για ομάδα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πάντα είχε την εκτίμηση του Χριστοβασίλη και πολλές φορές «έπαιξε» το όνομά του στην προπονητολογία, όταν υπήρχε κατά καιρούς σίριαλ με τον Πετράκη, που τα τελευταία δύο χρόνια, πάντα αργούσε να ανανεώσει την συνεργασία του. Έγινε και με τον Γρηγορίου μια κουβέντα, αλλά αυτός φάνηκε διστακτικός. Μάλιστα, όπως δήλωσε σε αθηναϊκό ραδιόφωνο, σε μια εβδομάδα θα απαντήσει στην πρόταση του ΠΑΣ.

Στο μεταξύ υπάρχει και αρκετή δόση προπονητολογίας τον τελευταίο καιρό στα Γιάννινα, τι και οι εκλογές, όπως και οι πολιτικές εξελίξεις είναι στην καυτή επικαιρότητα. Υπήρξε μια φήμη για πρόταση στον Γκιγέρμο Όγιος να αναλάβει πάλι την ομάδα, όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2008. Αυτό διαψεύστηκε από πηγές της διοίκησης, δεδομένου ότι ο αργεντινός τεχνικός δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Χριστοβασίλη από το καλοκαίρι του 2009, που δε θέλησε να συνεχίσει στην ομάδα.
Το θέμα προπονητή θα κλείσει σύντομα. Αν όχι αυτή την εβδομάδα, από την άλλη σίγουρα. Γιατί θα πρέπει να τρέξει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 7 ή 14 Σεπτεμβρίου, οπότε από 15 Ιουλίου και μετά θα ξεκινήσει και η προετοιμασία. Ίσως να γίνει και φέτος στο Καρπενήσι, αν βρεθεί διαθέσιμο ξενοδοχείο και προπονητικό κέντρο, αφού το μέρος αυτό προτιμούν και πολλές ομάδες Α’ Εθνικής, που ξεκινούν νωρίτερα προετοιμασία. Λόγω της έλλειψης προπονητή, πάγωσαν για λίγο και τα μεταγραφικά. Το περσινό λάθος, να ξεκινήσουν μεταγραφές πριν συμφωνήσουν με τον Πετράκη, δε θέλουν να το κάνουν και φέτος.

Πετράκης: Γιατί δεν επέμενα στην παραίτηση

Σε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Πετράκης, ουσιαστικά επανέλαβε όσα είπε και στη μεγάλη αποχαιρετιστήρια συνέντευξη που έδωσε στον Η.Α. πριν από μία εβδομάδα.

Επανέλαβε ότι η εύκολη λύση γι’ αυτόν ήταν να επιμείνει τα Χριστούγεννα στην παραίτησή του και να αποχωρήσει, χωρίς να αναλάβει το κόστος του υποβιβασμού, αλλά δεν το έκανε για να μην εγκαταλείψει στη μέση την προσπάθεια της ομάδας για παραμονή. Συγκεκριμένα τόνισε: «Η απόφαση της αποχώρησης ήταν επιθυμία και των δυο. Θεώρησα ότι ο κύκλος μου έκλεισε. Όχι με τον καλύτερο τρόπο. Δε μετάνιωσα που δεν έφυγα νωρίτερα. Δε μου αρέσει να αφήνω πράγματα στη μέση. Αλήθεια είναι ότι είχα προτάσεις αυτά τα χρόνια, αλλά δεν έφυγα από τα Γιάννενα, λόγω του περιβάλλοντος, των συνεργατών, των παικτών, της διοίκησης, του κόσμου, αποκόμισα αγάπη και σεβασμό. Ήταν καλή καθημερινότητα, ήμασταν δημιουργικοί, είχαμε καλή εικόνα. Φέτος το πράγμα στράβωσε. Είχα πει στον πρόεδρο αν είναι για το καλό της ομάδας να φύγω. Από τη μεριά της διοίκησης και των παικτών, ήθελαν να δώσουμε μαζί τη μάχη μας ως το τέλος. Η πίστη δε φάνηκε ικανή, μπήκανε και άλλοι παράγοντες στη μέση. Και καλύτερη σεζόν να είχαμε, νομίζω ότι ο κύκλος είχε κλείσει, θα έφευγα ούτως ή άλλως. Η ζωή είναι κύκλος, θα ανοίξει ένας άλλος. Στόχος είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Οι πρώτες και τελευταίες μου συμμετοχές στην Ευρώπη, όπως και του ΠΑΣ, ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές στη θητεία μου. Έχω πολλά καλά να θυμάμαι από τα Γιάννενα, όπως παίκτες που έφυγαν για παραπάνω. Έχουμε τεράστια ικανοποίηση όταν δημιουργούμε πράγματα. Αγάπησα αυτή την ομάδα και την έχω στην καρδιά μου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τα χίλια προβλήματα, ατυχίες, τραυματισμούς, αδικίες, νομίζω αδικήθηκε».

Μένει Πλατανιά ο Τάτσης

Συνάντηση είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του Πλατανιά Μαν. Μαθιουλάκης με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Τάτση, δίνοντας τα χέρια για συνέχιση της συνεργασίας τους και το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το όνομα του Γιάννη Τάτση είχε παίξει για τον ΠΑΣ Γιάννινα, το όνομά του είχε πέσει στο «τραπέζι» των συζητήσεων, αλλά δεν έγινε κάποια κίνηση. Αλλά ούτε και ο Τάτσης ήταν διατεθειμένος να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση, πριν μιλήσει με τον Πλατανιά, μια ομάδα που του εμπιστεύθηκε τη θέση στον πάγκο και έκλεψε την παράσταση στα μπαράζ με τον ΟΦΗ που έγιναν πρόσφατα.

Για την προπονητική του ανέλιξη ο Τάτσης σε πρόσφατες δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε: «Πήρα πολλά στην Κ17 και την Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα, πέρασα από τοπικό, πήγα βοηθός σε Γ’ Εθνική και αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις εμπειρίες και να δοκιμάσεις υψηλότερα. Ένιωθα έτοιμος. Ήταν δύσκολη η στιγμή, γιατί ανέλαβα τον Πλατανιά δέκα μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και η ομάδα ήταν έτοιμη να διαλυθεί. Είχαμε μόλις τέσσερα δελτία. Είχαν φύγει πολλοί παίκτες και βασικός στόχος ήταν να μπορέσει να μπει η ομάδα στη δεκάδα. Όμως αρχίσαμε καλά, είχαμε στήριξη από τον πρόεδρο και τον κόσμο της ομάδας και μετά ο δρόμος μας έφερε στις πρώτες θέσεις. Είπαμε ‘πάμε κι όπου βγει’ και φτάσαμε εδώ».

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης

Αποστόλης Τζελέτας

Κλείνει 13 χρόνια στην προεδρία ο Χριστοβασίλης

Ηπειρωτικός Αγών

Ο δύσκολος δρόμος του ΠΑΣ Γιάννινα