Απόψεις

Με το τσιγάρο στο χέρι και το χαμόγελο στο πρόσωπο

Εξ όσων γνωρίζουμε, ψηφίστηκε νόμος στην ελληνική Βουλή, γνωστός ως αντικαπνιστικός, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους και -αν δεν κάνουμε λάθος- ένας από αυτούς είναι και τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου της πόλης.

Προχθές δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν πολύωρη επίσκεψη στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Όπως ενημέρωσε ένας από τους δύο στη σελίδα του στο facebook, πήγανε στην επιτροπή ερευνών, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και αλλού. Μάλιστα, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και περιόδους, φωτογραφήθηκαν με εργαζόμενους –όλοι χαμογελαστοί και αισιόδοξοι στις φωτογραφίες. Το ίδιο κι εμείς όσο τις χαζεύαμε. Μέχρι που το –δυστυχώς ασκημένο στα δυσάρεστα- μάτι μας έπεσε πάνω σε κάτι που δεν τιμά κανέναν από τους πρωταγωνιστές.

Σε μια φωτογραφία ο υποψήφιος βουλευτής, που μετρά ήδη μια τετραετία στη Βουλή και ψηφίζει διά της ανατάσεως της χειρός του νόμους, αγκαλιάζει με την ίδια χείρα έναν εργαζόμενο ο οποίος κάθεται αναπαυτικά στο γραφείο του, χαμογελά στον φακό, κρατά τσιγάρο αναμμένο, ενώ μπροστά του ένα λευκό τασάκι δέχεται τις στάχτες του. Εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Εξ όσων γνωρίζουμε, ψηφίστηκε νόμος στην ελληνική Βουλή, γνωστός ως αντικαπνιστικός, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους και -αν δεν κάνουμε λάθος- ένας από αυτούς είναι και τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου της πόλης. Εκτός κι αν έχει προβλεφθεί κάποια εξαίρεση για την οποία θα θέλαμε να ενημερωθούμε σχετικά από τον πρύτανή του ή όποιον άλλον αρμόδιο. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την απερισκεψία εργαζόμενου και βουλευτή να φωτογραφηθούν, ενώ ο ένας επιδίδεται σε παράνομη πράξη, που μάλιστα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, και ο άλλος δεν τον προστατεύει καν, παρά χαμογελά πλατιά και δημοσιοποιεί το στιγμιότυπο την ώρα που αυτή λαμβάνει χώρα (εκτός κι αν η φωτογραφία παράπεσε από άλλες επισκέψεις των υποψηφίων σε σπίτια και ιδιωτικούς χώρους, οπότε αγνοείστε το παρόν).

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών