Δεν τα είχαμε παρατηρήσει, παρόλο που περνάμε συχνά από' κει. Σε δυο γωνιές της πλατείας Πάργης ο δήμος έχει φυτέψει τριανταφυλλιές, με μεγάλα κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα, σαν κι αυτά που έχουν οι αυλές των γιαννιώτικων σπιτιών και γεμίζει ο τόπος έντονα χρώματα και αρώματα. Πολύ ωραία ιδέα. Ευωδιαστή εικόνα.
Απόψεις

Η κυρία Ιουλία έγινε viral

Με την κυρία Ιουλία, μια διαρροή νερού και τους ανθρώπους των εκλογικών κέντρων, που διευκόλυναν πολύ τη δουλειά μας το βράδυ των εκλογών, ασχολείται η σημερινή Τσιμπίδα του Ηπειρωτικού Αγώνα. Τη συνοδεύει μια ευωδιαστή εικόνα

Είναι 103 χρονών και πήγε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα αψηφώντας τη φθορά του αμείλικτου χρόνου, την κούραση των αναρίθμητων ημερών ζωής που μετρά, τη ρουτίνα και την ταλαιπωρία των τόσων εκλογικών αναμετρήσεων στις οποίες έχει συμμετάσχει (κάποιες φορές για να ψηφίσει και τον άντρα της). Η κυρία Ιουλία είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, χωρίς να το επιδιώκει. Ό,τι για εκείνη είναι αυτονόητο και υποχρέωσή της μεγάλη, για περίπου το 40% του εκλογικού σώματος, που δεν πήγε να ψηφίσει, δεν ήταν. Έτσι, η είδηση ότι με τη βοήθεια του γιου της έφτασε στο εκλογικό τμήμα και ψήφισε, όπως την ανέδειξε το epiruspost, γρήγορα «έπαιξε» σε όλα τα κανάλια και η κυρία Ιουλία έγινε διάσημη.

Εμείς την ξέρουμε χρόνια και ακόμη περισσότερα αγαπάμε την οικογένειά της. Η κυρία Ιουλία (σύζυγος ενός σπουδαίου δημάρχου στα Γιάννενα, του Σπύρου Κατσαδήμα) είναι ένας άνθρωπος γενναιόδωρος, ευγενής και αισιόδοξος, όπως ήταν ο άντρας της. Η νύφη της, που την εκτιμά απεριόριστα, λέει συχνά ότι δεν έχει ακούσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια από το στόμα της κακή κουβέντα για κανέναν. Ο γιος της προχθές, βλέποντας την εκλογική αντιπρόσωπο να παλεύει μόνη της με καταγραφές και ψηφοδέλτια, γύρισε τη μητέρα του σπίτι και επέστρεψε για να βοηθήσει εθελοντικά, μένοντας στο εκλογικό τμήμα ως τις 4 το πρωί. Δεν θα του αρέσει που το γράφουμε αυτό σήμερα, αλλά οφείλουμε τα μικρά, ωστόσο, σπουδαία να τα προβάλουμε, γιατί σπανίζουν και θάβονται κάτω από τα «μεγάλα» και ασήμαντα. Άνθρωποι με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, παραδίδουν από γενιά σε γενιά μαθήματα ανθρωπιάς, ευγένειας και αξιοπρέπειας. Να τους μιμηθούμε. Κι εμείς και τα παιδιά μας.

Τ.Τ.

Το νερό που κυλάει

Στην περιοχή του Άλσους, και συγκεκριμένα στην οδό Πουκεβίλ, έχει σπάσει ένας σωλήνας της ΔΕΥΑΙ και από το πεζοδρόμιο αναβλύζει πόσιμο νερό, που πάει χαμένο, εδώ και μέρες. Τα νερά χύνονται στην οδό Ασωπίου και φτάνουν μέχρι το αρχοντικό Μίσιου, οι πλάκες στο πεζοδρόμιο έχουν πρασινίσει από την υγρασία. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιήσει τη ΔΕΥΑΙ εδώ και μέρες, το ίδιο και οι εργαζόμενοι του αρχοντικού. Κανείς δεν έχει, ωστόσο, πάει στο σημείο να δει τι συμβαίνει. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι καιροί ήταν προεκλογικοί και η δουλειά πολλή τέτοιες μέρες, αλλά πιστεύουμε ότι προέχει η καθημερινότητα του δημότη, πρωτίστως η αποκατάσταση βλάβης που κοστίζει πολύ. Όχι σε χρήματα, αλλά σε χαμένα λίτρα νερού.

Τ.Τ.

Ένα ευχαριστώ

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους των εκλογικών κέντρων, που βρεθήκαμε το βράδυ της Κυριακής για να επιτελέσουμε το έργο της ενημέρωσης. Γιατί, μέσα στο άγχος και στο τρέξιμο τους, φρόντισαν να μας παρέχουν κάθε δυνατή ευκολία για να κάνουμε τη δουλειά μας, ρωτώντας μας συχνά πυκνά αν θέλουμε κάτι επιπλέον. Όπως και σε όλους τους συναδέλφους, με τους οποίους είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε, ανταλλάσσοντας ειδήσεις και πληροφορίες. Ραντεβού ξανά την Κυριακή.

Α.Τ.

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών