Απόψεις

Τουρισμού αγώνας άγονος…

Από τη φράση «καφές στο πλαστικό», καταλαβαίνεις ότι το λάθος εντοπίζεται στη λέξη πλαστικό, βλέπε μόλυνση του περιβάλλοντος. Από πρόσφατη εξόρμηση στην Πάργα, όμως, διαπιστώνεις ότι το πρόβλημα δε βρίσκεται μόνο εκεί.

Κι αυτό γιατί 3,5 ευρώ για καφέ στο χέρι, οφείλεις να πληρώσεις μόνο αν ο κόκκος έρχεται με απευθείας σύνδεση, τη στιγμή που τον παραγγέλνεις, από την Κόπα Καμπάνα. Κι αν θέλεις να το προσπεράσεις και να το χαρακτηρίσεις ως μεμονωμένο περιστατικό, δε θα σε αφήσουν, γιατί περνάμε από το ορεκτικό στο κυρίως πιάτο. Το οποίο κυρίως πιάτο είναι απλησίαστο, εκτός κι αν τη βγάλεις μόνο με το κουβέρ. Δε θέτω καν το ζήτημα της ξαπλώστρας. Γιατί, με τα χρήματα που ζητάνε, η ξαπλώστρα έπρεπε σίγουρα να φτιάχνει τον προαναφερθέντα καφέ, να σου κάνει αέρα και να σε αλείφει και με αντηλιακό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή την άνευ προηγούμενου κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μυκόνου και Πάργας, γιατί μόνο έτσι δικαιολογείται η συγκεκριμένη εκτόξευση τιμών. Όμως, επειδή ο τουρισμός είναι καίριας σημασίας, ας φροντίζουμε να μην τον πλήττουμε από μόνοι μας. Γιατί την επόμενη χρονιά, δε θα πληρώσει κανείς μία περιουσία για να φάει καλαμαράκια. Εκτός κι αν προέρχονται από το βυθό του Μπικίνι!

Σχετικά άρθρα

Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με πολιτική αλλαγή

Θανάσης Οικονόμου

Ποια είναι η «αλήθεια» του Κυρανάκη 

Νίκος Αλμπανόπουλος

Με τιμή που τρομάζει, παρά την επιδότηση

Γεωργία Χαλάτση