Με κόσμο οι αγώνες τη νέα σεζόν αν δεν αλλάξει κάτι με την πανδημία
Απόψεις

Λανθασμένες επιλογές

Τι τσίμπησε η σημερινή Τσιμπίδα του Ηπειρωτικού Αγώνα; Τη συνοδεύει μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τους "Ζωσιμάδες", τραβηγμένη από ψηλά.

«Ο φόβος φυλάει τα έρμα», λέει ο λαός και με αυτό το γνωμικό πορεύονται και οι παρατάξεις στις προεκλογικές του εκδηλώσεις. Φοβούμενα τα επιτελεία των παρατάξεων τα αρνητικά μηνύματα, που μπορεί να εκπέμψει μια αίθουσα με άδειες καρέκλες, επιλέγουν μικρούς χώρους για τις εκδηλώσεις τους. Το έκανε ο Θ. Μπέγκας επιλέγοντας για την παρουσίαση των νέων υποψηφίων του τον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», το επανέλαβε προχθές ο Μ. Ελισάφ επιλέγοντας μία μέσου μεγέθους αίθουσα στο ξενοδοχείο Du Lac. Και οι δύο, ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν για τις επόμενες εκδηλώσεις τους, καθώς φαίνεται πως έχουν δυναμική. Και στο κάτω-κάτω, το να γεμίσεις μία αίθουσα 200-300 καθημένων, δεν είναι και το πλέον δύσκολο για το μέγεθος των παρατάξεών τους. Όταν έχεις 60-70 υποψηφίους ήδη (μαζί με τις δημοτικές ενότητες και τα τοπικά συμβούλια), μόνο οι ίδιοι με συζύγους και έναν φίλο να έρθουν, γεμίζουν μια αίθουσα. Ας το ξανασκεφτούν, λοιπόν, γιατί ούτε ωραίο είναι να στέκεται ο κόσμος όρθιος και στριμωγμένος –είναι συ έξαρση και η γρίπη- ούτε να περιφέρεται στο προαύλιο ή να αποχωρεί.

Α.Τ.

Έξυπνη στρατηγική

Έξυπνα χειρίστηκε επικοινωνιακά η παράταξη της δημοτικής αρχής την ημέρα παρουσίασης των προγραμματικών θέσεων του Μωυσή Ελισάφ. Σε αντίθεση με την ημέρα που «έσκασε» το θέμα των καταγγελιών για τον μισθό του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ, που υπήρξε μια απάντηση με καθυστέρηση πέντε ωρών, την Τετάρτη ο Θ. Μπέγκας και οι συνεργάτες του φρόντισαν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην είναι η εκδήλωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» το μόνο θέμα της επικαιρότητας. Έτσι, υπήρξε μπαράζ ανακοινώσεων για το νέο σήμα της ΔΕΥΑΙ, τις δηλώσεις για τη πράξη εφαρμογής σε Δροσιά-Πεντέλη, τη συνάντηση για τα αρωματικά φυτά, την προαναγγελία εγκαινίων του ΚΔΑΠ-μεΑ, ενώ βοήθησε και η συγκυρία με την έγκριση χρηματοδοτήσεων από τον «Φιλόδημο» για έργα αγροτικής οδοποιίας. Η προεκλογική περίοδος θέλει τη στρατηγική της και αυτή τη φορά υπήρξε.

Α.Τ.

Έχει καλούς φίλους

Αίσθηση έκανε, αναμφίβολα, η παρουσία του Παύλου Τσίμα στην εκδήλωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», καθώς είναι από τους πλέον αναγνωρίσμους, αλλά και αγαπητούς δημοσιογράφους της χώρας, καταφέρνοντας το όνομά του να μη σκιαστεί από την κακή περίοδο του Mega Channel. Ο Μωυσής Ελισάφ έχει καλούς φίλους, οι οποίοι αποδεικνύεται πως είναι πρόθυμοι να μπουν σε ένα ταξί και να κάνουν ταξίδι «αστραπή» για να βρεθούν για λίγες ώρες στα Γιάννενα και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του. Βέβαια, το ότι έχει καλούς φίλους, το γνωρίζουμε και από το παρελθόν. Από όταν ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδούσε στην πίτα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έως όταν η Γιώτα Νέγκα έντυνε μουσικά μια εκδήλωση της Εβραϊκής Κοινότητας.

Α.Τ.

Καλά νέα

Προχθές άνοιξε ο δρόμος –μετά από πολλές παλινωδίες- για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα του δήμου Αθηνών. Μέχρι σήμερα, για την καύση των νεκρών τους, οι οικείοι τους ταξίδευαν στη γειτονική Βουλγαρία. Πριν από λίγες μέρες λέγαμε ότι δεν έχουμε πια πού να βάλουμε τους νεκρούς μας. Επιτέλους, αποφασίσαμε να κάνουμε το αυτονόητο: να σεβαστούμε την τελευταία επιθυμία όλο και περισσοτέρων ετοιμοθάνατων και να μην τους υποχρεώνουμε σε ένα τέλος -μετά το τέλος- που υπαγορεύεται από παρωχημένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες.

Τ.Τ.

Σχετικά άρθρα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Σε αναζήτηση νέας στέγης για τη Β’ τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ