ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέα οδικά έργα άνω των 6,7 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Ηπείρου

Επιτάχυνση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά κατά την περίοδο του lockdown μπήκαν και αυτά σε… αναστολή, επιδιώκει η περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης.

Έτσι, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έλαβε αποφάσεις για οδικά έργα προϋπολογισμού άνω των 6,7 εκατομμυρίων. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, η περιφέρεια Ηπείρου, σε όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν για την πανδημία του κορωνοϊού, συνέχισε τις δραστηριότητές της, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν τα έργα που ήταν σε εξέλιξη.
«Αρκετά από αυτά συνεχίστηκαν, για άλλα όμως οι ανάδοχοι δήλωσαν αδυναμία, ζήτησαν και τους δόθηκαν παρατάσεις. Μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης των έργων. Τώρα μάλιστα έχουμε έναν επιπλέον λόγο. Η περιφέρεια, στο μέτρο που της αναλογεί, επιδιώκει να συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης», τόνισε και αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Επιτροπής.
Από τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, τα 5,68 εκ. είναι για νέα έργα, που αφορούν συντηρήσεις, αλλά και νέες υποδομές, όπως είναι η κατασκευή δύο ακόμη κόμβων σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα. «Υλοποιούμε με συνέπεια τον προγραμματισμό μας με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με την απαιτούμενη ιεράρχηση ως προς τις ανάγκες και την ωριμότητα των μελετών», σημείωσε.
Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται μετά τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι η βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού και η κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (1.050.000 ευρώ) και η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Γέφυρα Καλογήρου- Πρέβεζα στη θέση Αμποχωβίτη Ζέφυρος προς παραλιακή ζώνη (545.000 ευρώ), η αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Κόνιτσα– Ελεύθερο- Δίστρατο (885.000 ευρώ), η βελτίωση οδού Άγναντα- Καταρράκτης– Μικροσπηλιά- Ράμια- Κυψέλη– Βουργαρέλι (820.000 ευρώ), η βελτίωση οδού Θεριακήσι- Δερβίζιανα– όρια νομού Ιωαννίνων με Πρέβεζα (500.000 ευρώ) και η αποκατάσταση οδού Ρετσιανά- Καστανιά, διακλάδωση προς Ελάτη (650.000 ευρώ).
Στα έργα περιλαμβάνονται, ακόμη, η συντήρηση- βελτίωση της Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας (350.000 ευρώ), η συντήρηση- βελτίωση του υπολοίπου εθνικού οδικού δικτύου (πέντε εργολαβίες) με συνολικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, η κατασκευή πεζοδρομίων και βελτίωση της 4ης επ. οδού εντός ορίων του δήμου Αρταίων (80.000 ευρώ), η συντήρηση προστασία του κόμβου προς Αμπέλια της Ε.Ο. Άρτα- Χανόπουλο- Καμπή, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ και η συντήρηση- βελτίωση του δρόμου Ν. Σινώπη- Κανάλι-Ε.Ο. Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα (β΄ φάση) με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, επίσης, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τη βελτίωση Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων έως όρια Ηπείρου (758.000 ευρώ) και ανάδοχο τη Γ.Ν. Θωμάς Ο.Ε, κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ. Δ. Χόχλας δήμου Πάργας (120.000 ευρώ) με ανάδοχο τη Μάκης ΑΤΕΕ και ανέδειξε αναδόχους για τον καθαρισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου (δύο διαγωνισμοί, προϋπολογισμού 74.000 ο καθένας).
Επιπλέον, ενέκρινε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τεριαχίου δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 39.773 ευρώ, με ανάδοχο τον Δημ. Φάφα.

Σχετικά άρθρα

Στο κεντρικό κράτος το μπαλάκι για την Παμβώτιδα

Η πίτα του Ταμείου Ανάκαμψης και το κομμάτι της Ηπείρου

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου