Η κα Χριστοδουλάκη έχει συμμετάσχει σε όλες τις πρόσφατες έρευνες χαρτογράφησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για προϊόντα, όπως γάλα, φέτα, γιαούρτι, τυρί γκούντα, απορρυπαντικά πλυντηρίου, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα κ.ά., καθώς επίσης και στην πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, έρευνα -ανάλυση κόστους στην αλυσίδα αξία παραγωγής φρέσκου παστεριωμένου γάλατος.
Κατά την παραμονή της στα Γιάννενα, η κ. Χριστοδουλάκη θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη σεμινάριο στους φοιτητές που ακολουθούν την κατεύθυνση «Οικονομετρία και Ανάλυση Δεδομένων» του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, με θέμα τις τεχνικές ανάλυσης κόστους στην αλυσίδα αξίας, με βάση τις οποίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού χαρτογραφεί και αναλύει της συνθήκες της αγοράς. Επίσης, την Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι, θα δώσει διάλεξη στους προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την αξία του ανταγωνισμού στην οικονομία. Η διάλεξη αυτή είναι ανοικτή στο κοινό.
«Είναι χαρά μας που το Εργαστήριο Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει συνεισφέρει στο παρελθόν στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και επιμόρφωση στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς μας φοιτήτριες», αναφέρει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Αθανάσιος Σταυρακούδης.
Μια εικόνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού από… πρώτο χέρι
Την προϊσταμένη του τμήματος χαρτογράφησης των αγορών της Επιτροπής Ανταγωνισμού δρ. Ιωάννα Χριστοδουλάκη φιλοξενεί το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
									
																	