Η βράβευση αναγνωρίζει τη συνεχή προσπάθεια της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου για τη στήριξη και προώθηση των τοπικών ηπειρωτικών προϊόντων, τα οποία έχουν κατακτήσει περίοπτη θέση στη γαστρονομική σκηνή τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Στην απονομή του βραβείου παρευρέθηκαν επιφανείς εκπρόσωποι της πολυτελούς τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνωρίζοντας τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας στην προώθηση του ποιοτικού τουρισμού.
Το βραβείο παρέλαβε προσωπικά ο πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου Θοδωρής Αλεξίου από τον επίτιμο πρόεδρο των Ελλήνων Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρο Κόντε, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα της Λέσχης για τη σημαντική συνεισφορά τους στην ενίσχυση της γαστρονομικής κουλτούρας της Ηπείρου. «Αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη Λέσχη μας αυτή η αναγνώριση, που αποδεικνύει ότι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου βρίσκει την αναγνώριση που της αξίζει. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους όσοι εργάζονται με πάθος για να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση και την ποιότητα των προϊόντων μας», δήλωσε ο Θ. Αλεξίου.
Το συνέδριο The Luxury Side of Greece, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, συγκεντρώνει τους κορυφαίους παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας με σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας ως κορυφαίο πολυτελή προορισμό. Φέτος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Ηπείρου και να γευτούν τις αυθεντικές γαστρονομικές δημιουργίες, που συνδέονται άμεσα με την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής.
Βραβείο “Luxury Local Gourmet Product” για τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου
Το βραβείο "Luxury Local Gourmet Product" απονεμήθηκε στη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πολυτελούς τουρισμού “The Luxury Side of Greece”, που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη στις 12 και 13 Οκτωβρίου.
