Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017
|

Εξώδικο για τις ΔΥΕΠ στη Φιλιππιάδα

Με ένα εξώδικο προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου, τον δήμο Ζηρού και τον συντονιστή του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων της Φιλιππιάδας, συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και του 1ουΓυμνασίου Φιλιππιάδας στη λειτουργία Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφυγόπουλων στους χώρους των σχολείων.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει ανασταλεί μετά τα κρούσματα ηπατίτιδας που είχαν καταγραφεί, ωστόσο η νέα παρέμβαση έχει να κάνει με τις πληροφορίες για πιθανή επανέναρξή του.
Οι τρεις Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κάνουν λόγο για ανεξήγητη εμμονή των αρμοδίων στη γραμμή που ακολουθούν από την πρώτη ημέρα και έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και αναζήτηση της καλύτερης και προς το συμφέρον όλων λύσης, τονίζοντας πως η αντίδρασή τους δεν εκκινεί από κανένα ρατσιστικό αίσθημα, από καμία διάθεση αποκλεισμού παιδιών από το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση, παρά την περί του αντιθέτου στοχοποίηση τους, αλλά από την ανησυχία τους από την έλλειψη διασφάλισης από μέρους των αρμοδίων ότι δε θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών τους.
Μάλιστα, αντιπροτείνουν να δημιουργηθούν Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφυγόπουλων σε ανακαινισμένο κτίριο της Παιδόπολης Ζηρού, στο οποίο την περασμένη σχολική χρονιά λειτουργούσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.
Τα ερωτήματα που θέτουν, είναι αν αποδόθηκαν οι ευθύνες που αναλογούν στους αρμοδίους για τις παραλείψεις τους κατά την ένταξη των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στα σχολεία της πόλης τον Νοέμβριο του 2016, οι οποίες και οδήγησαν σε αναστολή της εφαρμογής του προγράμματος, και αν έχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίοι εμβολιασμοί σε όλο τον πληθυσμό που διαβιεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Φιλιππιάδας, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των ανθρώπων αυτών αλλά και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία, ενώ ζητούν να τους γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο του έγγραφου με το οποίο ανεστάλη το πρόγραμμα εκπαίδευσης.
«Είναι αδιανόητο για τόσο σημαντικά θέματα να μην λαμβάνεται υπόψη η γνώμη και οι θέσεις μιας τοπικής κοινωνίας που εδώ και μήνες, σχεδόν χρόνο, συμβιώνει αρμονικά με τους ανθρώπους αυτούς, μίας κοινωνίας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει με τον καλύτερο και τον πιο ανθρώπινο τρόπο ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, με τις όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται», καταλήγουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Τη διαβεβαίωση πως όλα τα προσφυγόπουλα της Φιλιππιάδας είναι εμβολιασμένα και διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα, παρείχε η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού, τονίζοντας πως τα στοιχεία θα είναι στη διάθεση των διευθυντών και δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα. «Τα χαρτιά είναι στη διάθεση των διευθυντών του σχολείου. Είναι προσωπικά δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το θέμα, πάντως, που έχει δημιουργηθεί, φαίνεται να έχει να κάνει με το κατά πόσο τα έγγραφα υγείας που διαθέτουν τα παιδιά, διαθέτουν υπογραφές και σφραγίδες, με τους γονείς να αφήνουν να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.
«Εμείς λειτουργούμε βάσει οδηγιών του υπουργείου Υγείας. Αν το υπουργείο Υγείας δέχεται έναν εμβολιασμό, τον δεχόμαστε και εμείς», σημείωσε η κα. Φωτεινού.

Προσφατα

16.10.18 | Σύμμαχος για το Πάρκο Πολιτισμού

Μια πλήρη εικόνα για τις δράσεις και τους στόχους του δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την ανάδειξη...

16.10.18 | Μιας συνεργασίας… μύρια έπονται

Θρυαλλίδα εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση της...

16.10.18 | Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μ. Ελισάφ

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Μαΐου θα ανακοινώσει σήμερα ο...

16.10.18 | Ένταση, παρά τη χορήγηση 60.000 ευρώ

Με φωνές και εντάσεις ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου,...

16.10.18 | Ώρα για επίσημη παρουσίαση

Με επίσημο τελετουργικό στην αρχαία Δωδώνη το πρωί και παρουσίαση το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

16.10.18 | Νίκη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στο τοπικό...

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του...

16.10.18 | «Η μουσική στη σχολική ζωή»

Η 2η προσυνεδριακή ημερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

13.10.18 | Δημοπρατείται η ανακατασκευή

Στον «αέρα» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων βρίσκεται από σήμερα η διακήρυξη...