ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Κοινωνικά Φροντιστήρια» και φέτος

Το πρόγραμμα των «Κοινωνικών Φροντιστηρίων» θα υλοποιηθεί και φέτος για μαθητές λυκείου, στα μαθήματα που διδάσκονται σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.

Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια υλοποιεί για μια ακόμη σχολική χρονιά, η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι: Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα, βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2023 (οικονομικού έτους 2022) ή φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2023 που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω ΑΑΔΕ, φωτοτυπία του τελευταίου Ε9.
Ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι θα απαιτηθεί φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω φωτοτυπία διαζευκτηρίου, αγωγής διαζυγίου ή οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου που να αποδεικνύει την διάσταση και την επιμέλεια των τέκνων, βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ. ή κάρτα ανεργίας, φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας με θεώρηση από Δ.Ο.Υ.
Το σχετικό έντυπο αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης θα διατίθεται από το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, στο 128 γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, στο κτήριο του Διοικητηρίου Πλατεία Πύρρου 1. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651087128.

Σχετικά άρθρα

Κοινωνικά Φροντιστήρια για μαθητές Λυκείου και φέτος

Κοινωνικά φροντιστήρια για 10η χρονιά στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Κοινωνικά Φροντιστήρια για ένατη χρονιά