ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ευκαιρίες, διλλήματα και κίνδυνοι από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ομιλία - συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις ευκαιρίες, τα διλλήματα, τους κινδύνους και τις πιθανές αλλαγές, που θα επιφέρει στην οικονομία της χώρας, την παιδεία, την εργασία και γενικότερα στο σύνολο των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και αντιλήψεων, οργανώνει ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων (ΟΠΚΠΙ), συνεπής στην ιδρυτική του αρχή για ενημέρωση των πολιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», με προσκεκλημένο τον ειδικό γραμματέα Μακροπρόθεσμού Σχεδιασμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης Γιάννη Μαστρογεωργίου, γνωστό από τη δραστηριότητά του ως διευθυντής του ελληνικού think tank «ΔΙΚΤΥΟ για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και συγγραφέας των βιβλίων «Τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» και «Τεχνητή Νοημοσύνη και άνθρωπος: μια απόπειρα κατανόησης της εποχής μας».
Στη συζήτηση θα παρέμβει η διευθύντρια του γραφείου του Βιργινία Κόκιου, που θα αναφερθεί σύντομα στο Metaverse, δηλαδή την εξέλιξη του διαδικτύου στον τρισδιάστατο ψηφιακό κόσμο και τα νέα δεδομένα, που αυτό δημιουργεί για την οικονομία και την κοινωνία.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΚΠΙ Σταύρος Δ. Νικολόπουλος, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην επιχειρηματικότητα και την τέχνη

«Από την αυτοκρατορική Ρωσία στη Ρωσία του Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία»

«Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» με ομιλίες και «Ex machina»