ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

500.000 ευρώ για τα πεζοδρόμια στην Ακτή Μιαούλη

Η βελτίωση προσβασιμότητας πεζοδρομίων στην οδό Κάρολου Παπούλια, στην παραλίμνια περιοχή, είναι το έργο, που ξεχωρίζει μεταξύ των τεσσάρων που ενέκρινε τη δημοπράτησή τους η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται παρεμβάσεις για τη βελτίωση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην Ακτή Μιαούλη, που εδώ και χρόνια είναι κατεστραμμένα, δυσχεραίνοντας την κίνηση των πεζών. Σκοπός της παρέμβασης, όπως αναφέρεται, είναι η αναβάθμιση των υποδομών για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της μικροκινητικότητας, καθώς και για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Το δεύτερο έργο, του οποίου η δημοπράτηση εγκρίθηκε, αφορά τη βελτίωση βατότητας δημοτικών οδών με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει αποκαταστάσεις οδοστρώματος σε σημεία, όπου παρουσιάζονται ρωγμές και έχουν καταγραφεί προβλήματα λόγω κατασκευής δικτύων κοινής ωφέλειας, καθώς και σε σημεία με λακκούβες.
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, επίσης, τη δημοπράτηση έργου για τη βελτίωση και συντήρηση υποδομών- κοινόχρηστων χώρων στην κοινότητα Περιβλέπτου με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ. Η παρέμβαση αφορά εργασίες που θα γίνουν στο κτίριο που λειτουργούσε ως Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, κατασκευασμένο προ του 1955.
Τέλος, εγκρίθηκε το έργο συντήρησης και ανακατασκευής της στέγης και του περιβάλλοντος χώρου στο Δημοτικό Σχολείο Ανατολικής με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο