ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συγκέντρωση υποστήριξης στον λαό της Ουκρανίας

Συγκέντρωση υποστήριξης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και καταδίκης της ρωσικής εισβολής οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιωαννίνων, μία ανεπίσημη, ανεξάρτητη, μη κομματική ομάδα, αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.

Η οργάνωση της συγκέντρωσης έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής ενός κειμένου από 40 πολίτες, που συγκροτούν την Πρωτοβουλία Πολιτών Ιωαννίνων.
«Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές διαμαρτυρίας εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο. Στηρίζουμε μια χώρα που αγωνίζεται για να διατηρήσει την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα, το δικαίωμά της να αποφασίζει εκείνη για το παρόν και το μέλλον της.
Ζητάμε τον άμεσο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας, που παραβιάζει κατάφορα κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Στεκόμαστε δίπλα στον λαό της Ουκρανίας, στηρίζουμε και τιμάμε τον γενναίο αγώνα του. Να είμαστε όλοι εκεί», σημειώνεται στο ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες.

Πικετοφορία από την Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Πικετοφορία οργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, με σημείο συγκέντρωσης τον πλάτανο στην οδό Αβέρωφ.
«Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία με τη συμμετοχή τους να καταδικάσουν την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία και να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι το σύνθημα “Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν αμέσως όλες οι βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Αντι-ιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο από την Κ.Κ. Εργατικός Αγώνας

Σε αντι-ιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο καλεί η Κίνηση Κομμουνιστών- Εργατικός Αγώνας σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, ζητώντας να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.
«Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνώντας τον ίδιο της τον εαυτό να σπεύδει πρώτη να στείλει πολεμικό εξοπλισμό και στήριξη στη νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και να εμπλέκεται με άμεσο τρόπο στην πολεμική σύρραξη απέναντι στη Ρωσία με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και τον λαό», αναφέρει.

Πολιτική εκδήλωση από το ΝΑΡ και τη ΝκΑ

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών και η στάση της κομμουνιστικής Αριστεράς» οργανώνουν το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στις Φοιτητικές Εστίες Δομπόλης.
«Την ώρα που οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί απογειώνονται, απειλώντας το μέλλον των λαών, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικότητες του μαζικού κινήματος κινητοποιούνται σε αντιπολεμική κατεύθυνση, με αιχμή την εναντίωση στην εμπλοκή στο Ουκρανικό στο πλευρό του ΝΑΤΟ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Βασικά αιτήματα να μην υπάρχει καμία ελληνική συμμετοχή, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ», τονίζεται σε δελτίο τύπου.
Ομιλητής θα είναι το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Βαγγέλης Νάνος.

Καταδίκη των πολεμικών επιχειρήσεων από το Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Την «άδικη πολεμική επίθεση της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία» καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αναφέροντας ότι αφενός παραβιάζει την εδαφική και κυριαρχική ακεραιότητα της χώρας, αφετέρου θα κοστίσει σε ανθρώπινες απώλειες και θα καταδικάσει χιλιάδες ανθρώπους στη φτώχεια, την ανέχεια και τον ξεριζωμό.
«Η πολεμική εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποτελεί τη χειρότερη εξέλιξη για την παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα, η οποία θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, όπως αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, αυξανόμενη ένταση αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων σε διεθνές επίπεδο, στην οικονομία και, προφανώς, στους λαούς που πληρώνουν το μάρμαρο των επιδιώξεων των μεγάλων δυνάμεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό, στα παιδιά, στους αμάχους και στους Έλληνες ομογενείς, που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες από τις βίαιες πολεμικές επιχειρήσεις. «Ελπίζουμε, απαιτούμε και αγωνιζόμαστε, ώστε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και να επανέλθει η ειρήνη», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών με την Κ. Κούνεβα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία