ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Drive through rapid tests στην Πρέβεζα

Δωρεάν rapid tests σε όσους κατοίκους Πρέβεζας το επιθυμούν, θα διενεργηθούν αύριο Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον χώρο του πάρκινγκ στην παραλία της πόλης.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα λάβει δείγματα από 400 άτομα περίπου, τα οποία θα βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους, διαδικασία που πραγματοποιήθηκε ήδη με επιτυχία σε άλλες πόλεις. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους έτσι ώστε να καταχωρηθούν τα στοιχεία τους. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα αυτοκίνητα, ωστόσο κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να δώσουν δείγματα και δημότες που δεν μπορούν να μεταβούν στο σημείο με αυτοκίνητα.
Όπως τόνισε μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου και Συντονιστής Διαχείρισης Κρουσμάτων Covid 19 Γιάννης Δαρδαμάνης, είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν οι πολίτες στη διαδικασία αυτή, έτσι ώστε να αποτυπωθεί μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Ο κ. Δαρδαμάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλα μέχρι τώρα κύλησαν καλά, ενώ σε ό,τι αφορά το προσωπικό του δήμου καταγράφηκαν δύο κρούσματα και η σωστή ιχνηλάτηση και γενικότερα η διαχείριση έγιναν έγκαιρα και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.
Οι τελευταίες μετρήσεις στα λύματα της ΔΕΥΑΠ έδειξαν από μικρή έως ανύπαρκτη παρουσία ιικού φορτίου, ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, δεν πρέπει το γεγονός αυτό να αποτελέσει αφορμή εφησυχασμού. Ο κ. Δαρδαμάνης προαναγγέλλει και άλλες αντίστοιχες δράσεις του δήμου Πρέβεζας με τον ΕΟΔΥ, ενώ ευχαριστεί τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και τους εργαζόμενους του δήμου για την ανταπόκρισή τους στις αυξημένες απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης.

Σχετικά άρθρα

Ήταν ο γιος…

Λουκία Τζάλλα

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Πρέβεζα

Ηπειρωτικός Αγών

Η Πρέβεζα κάνει τη διαφορά με πρωτότυπες δράσεις