ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πράσινο φως» για έργα άνω των 11,5 εκ. ευρώ

Αποφάσεις για έργα προϋπολογισμού άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Τα σημαντικότερα έργα είναι αυτό της κατασκευής νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού), προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ, για το οποίο αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος η ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Π.Ε., και της μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 3.055.000 ευρώ, για την οποία προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε επίσης η ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Π.Ε.
Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης με την προεδρία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, πήρε αποφάσεις και για άλλα σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης υποδομών. Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν ανά περιφερειακή ενότητα είναι οι εξής:

Π.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– Αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι η Εγνατία Α.Τ.Ε.Β.Ε. για τη βελτίωση οδού Θεριακήσι- Δερβίζιανα- όρια Νομού (500.000 ευρώ), ο Ευγένιος Παππάς για την άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρανιτσοπούλα- Ριζό δήμου Ζίτσας (74.000 ευρώ), η ΑΚΙΣ Κατασκευαστική Μ. ΙΚΕ για την άμεση αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού από Αγία Παρασκευή προς Φούρκα μέχρι όρια νομού (136.400 ευρώ) και η ΝΚ Μηχανική ΙΚΕ για την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη γεώτρηση «Κεφαλόβρυσο» έως τον οικισμό Τ.Κ. Μανολιάσσας (140.000 ευρώ).
– Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος η Γεωτεχνική Μηχανική Μονοπρόσωπη ΙΚΕ για την ασφαλτόστρωση δρόμου εντός οικισμού Γορίτσας στην περιοχή προς τον κάμπο Κουτσελιού (79.200 ευρώ).
– Εγκρίθηκε η δημοπράτηση της αποκατάστασης Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου (130.000 ευρώ), της άμεσης προστασίας οδικού δικτύου και αντιστήριξης κοινόχρηστης εγκατάστασης στα όρια του πρώην δήμου Πασσαρώνος (136.400 ευρώ) και της άμεσης αποκατάστασης επαρχιακής οδού Κοκκινόχωμα- Δελβινακόπουλο- Σπήλαιο (120.000 ευρώ).
– Εγκρίθηκαν προγραμματικές συμβάσεις για τη συντήρηση και αποκατάσταση του εικονογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεστών Ιωαννίνων (100.000 ευρώ), την κατασκευή υπογείου συστήματος περιμετρικής αποστράγγισης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεστών (17.500 ευρώ) και την ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης στη θέση Ράχη της Τ.Κ Δεματίου του δήμου Ζαγορίου (19.840 ευρώ).

Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
– Αναδείχθηκαν οριστικοί ανάδοχοι ο Ευάγγελος Φελέκης για τη βελτίωση- συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας (200.000 ευρώ) και για τη βελτίωση οδού Άγναντα- Καταρράκτης- Μικροσπηλιά- Ράμια- Κυψέλη- Βουλγαρέλι (820.000 ευρώ), η Μάκης ΑΤΕΕ για τη βελτίωση- συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας (150.000 ευρώ), ο Παν. Κατέρος για τη συντήρηση- προστασία πρανών (τοίχος αντιστήριξης) στη θέση Ξηρόκαμπος της Ε.Ο. 12 Άνω Καλεντίνη– Ξηρόκαμπος- όρια Ν. Καρδίτσας (140.000 ευρώ) και η Κατασκευαστική Χαρμπής & ΣΙΑ Ο.Ε. για τη βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας για το έτος 2020 (74.000 ευρώ).
– Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος η Μέγκλης Κονστράξιον για τη βελτίωση πρόσβασης– σήμανσης στα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου Άρτας (231.500 ευρώ).
– Εγκρίθηκε η δημοπράτηση της αποκατάστασης επαρχιακής οδού περιοχής Χαλκιάδων (100.000 ευρώ) και της συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας (56.000 ευρώ).
– Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για την προμήθεια υλικών αποκατάστασης εξωτερικών ανοιγμάτων και επιφανειών στο καταφύγιο Καταρράκτη Άρτας (18.500 ευρώ) και με τον δήμο Αταίων για την υποβολή πρότασης ένταξης του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών Σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων στην πόλη της Άρτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014–2020».

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
– Αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος ο Άγγελος Τσιμπίκης για την αρση καταπτώσεων και προστασία πρανών στην 3η επαρχιακή οδό της Π.Ε. Πρέβεζας (73.160 ευρώ) και για το αντιπλημμυρικό έργο σε χείμαρρο στο Δ.Δ. Ν. Σινώπης (45.000 ευρώ).
– Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος Ηρακλής Ανδρ. Νικολακόπουλος για τον ηλεκτροφωτισμό τμημάτων της εθνικής οδού Αρχάγγελου– Νεράιδας στις θέσεις Σκεπαστό, Εκκλησιές και Κορώνη και της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Θωμάς– Άγιοι Απόστολοι Πρέβεζα (120.000 ευρώ).
– Εγκρίθηκε η δημοπράτηση της αποκατάστασης επέκτασης περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού (570.000 ευρώ)

Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε, επίσης, αποφάσεις για έργα συντήρησης- βελτίωσης του εθνικού οδικού δικτύου.
Η Μάκης ΑΤΕΕ αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για τη βελτίωση της Ε.Ο. Πρέβεζας– Ηγουμενίτσας με τη διάστρωση ασφαλτοταπήτων (350.000 ευρώ), ενώ αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι ο Δ. Φούκας για τη συντήρηση- βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας (100.000 ευρώ) και η Πανηπειρωτική Α.Τ.Ε. για τη συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων– Κακαβιάς (100.000 ευρώ).
Τέλος, εγκρίθηκε ο τρόπος εκτέλεσης του έργου «Άμεση αποκατάσταση εθνικής οδού Ιωαννίνων– Κοζάνης για αποφυγή ατυχημάτων», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου