ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέα χρονιά, νέες κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολείων οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την ΑΔΕΔΥ, κεντρικά και τοπικά, να στηρίζει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Στα Γιάννενα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας πραγματοποιεί συγκέντρωση σήμερα Τρίτη, στις 11 το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τη διεκδίκηση λύσεων στα θέματα της παιδείας, με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να καλεί τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικαλιστικά στελέχη του δημοσίου  να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση.

Στα κύρια αιτήματα των δασκάλων είναι η μείωση του των αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί καθώς και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

Επίσης, ζητούν την εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ) καθώς και τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Τέλος, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19 και κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Σχετικά άρθρα

Έτοιμοι για την επιστροφή οι εκπαιδευτικοί

Προσλήψεις και σχολικές αίθουσες στην κορυφή των αιτημάτων

Η στατιστική εναντίον της πραγματικότητας