ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ουδέν νεώτερον για το Λιμνιαίο Ταμείο

Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα της προσπάθειας για Δημοτικό Λιμνιαίο Ταμείο, καθώς το αίτημα του δήμου Ιωαννιτών δε φαίνεται να αντιμετωπίζεται πλέον με θέρμη από το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Είμαι γνώστης, αλλά δεν έχω να προσθέσω κάτι πέραν των όσων έχουν γίνει», δήλωσε ο υπουργός Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση του Η.Α., αν είναι γνώστης των συναντήσεων του προκατόχου του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τους ανθρώπους του δήμου Ιωαννιτών.
Εξίσου λακωνικός ήταν και για το θέμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας, δηλώνοντας πως «έχει παραχωρηθεί», χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει γίνει γνωστό.
Ο κ. Κουβέλης βρέθηκε στα Γιάννενα, με αφορμή τα εγκαίνια της «Πανηπειρωτικής Έκθεσης» σήμερα το απόγευμα, ενώ επισκέφθηκε την Ηγουμενίτσα και αύριο θα βρεθεί στην Πρέβεζα, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας. Στη μίνι αυτή περιοδεία του στην Ήπειρο συνοδεύεται από τους δύο γενικούς γραμματείς του υπουργείου Χρήστο Λαμπρίδη και Διονύσιο Τεμπονέρα, καθώς και από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη.
Το κύριο μέρος της συνέντευξης τύπου, λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια, αφορούσε τη διαδικασία υποπαραχώρησης των δέκα μεγάλων λιμένων της χώρας, πλην αυτών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως εκτός από το εμπορικό κομμάτι του, μπορεί να αναπτύξει και το τουριστικό. «Οι Οργανισμοί Λιμένος μπορούν με συγκεκριμένες διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες να προκηρύξουν συγκεκριμένες επενδυτικές δραστηριότητες σε ορισμένους τομείς. Αυτό το μοντέλο ακολουθείται στο 86% των μεγάλων και μεσαίων λιμένων της Ευρώπης», τόνισε, λέγοντας ότι τα δύο μεγάλα λιμάνια της Ηπείρου –της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας- μπορούν να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Κοκαΐνη αξίας 2,85 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα

Έπεσαν οι υπογραφές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Στον Όμιλο Grimaldi με 84,1 εκατ. ευρώ το λιμάνι Ηγουμενίτσας