ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Νικητής στο τοπικό ντέρμπι της Α2 Γυναικών ο ΠΑΣ Γιάννινα

O ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι της Α2 Γυναικών με αντίπαλο τον Α.Σ. Γιάννενα, στο εξ αναβολής παιχνίδι που έγινε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ΠΑΣ εμφανίστηκε πιο δυνατός και κέρδισε εύκολα το πρώτο σετ με 25-10, ωστόσο ο Α.Σ. Γιάννενα, που αγωνίστηκε χωρίς τη διεθνή με την Εθνική Παγκορασίδων Ελπίδα Τικμανίδου, λόγω ασθένειας, κατάφερε με κατάθεση ψυχής να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ, κατακτώντας το δεύτερο με 28-30. Η έλλειψη λύσεων, όμως, και η κόπωση έγειραν στη συνέχεια τη ζυγαριά υπέρ της ομάδας του ΠΑΣ, που κέρδισε τα άλλα δύο σετ με 25-18 και 25-23. Αξίζε9ι να σημειωθεί ότι ντεμπούτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε και μία αθλήτρια από την Ουκρανία, η οποία αναμένεται να δώσει σημαντική βοήθεια στους εναπομείναντες αγώνες.
Η ομάδα της Μαρίας Μπράγια έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία, καθώς αύριο, στις 6 το απόγευμα, υποδέχεται στο κλειστό της Λιμνοπούλας τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, που έχει μόλις μια νίκη σε έντεκα παιχνίδια.
Ο Α.Σ. Γιάννενα αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ε.Α. Λάρισας, στις 5 αύριο το απόγευμα, με στόχο την επιστροφή στις νίκες, καθώς σε περίπτωση νέας απώλειας θα χάσει έδαφος στην προσπάθεια για είσοδο στην τετράδα.
Ο πρωτοπόρος στην Α2 Γυναικών Φιλαθλητικός Πρέβεζας βρίσκεται από σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, όπου αύριο, στις 6 το απόγευμα, αντιμετωπίζει την τοπική Νίκη και θεωρητικά δε θα έχει πρόβλημα να φτάσει σε μία ακόμη νίκη.
Στην πρωτεύουσα της Θράκης βρίσκεται και ο Πανηπειρωτικός Γ.Σ., που στις 8 αύριο το βράδυ αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο στην Α2 Ανδρών Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών, ο ΑΣ Γιάννενα υποδέχεται τις Ελπίδες Λευκάδας στις 5 το απόγευμα της Κυριακής και για τη Β’ Εθνική Γυναικών ο ΑΓΣΙ υποδέχεται τον ΑΟ Φιλίας στις 3.30 αύριο το μεσημέρι. Και τα δύο παιχνίδια θα γίνουν στο κλειστό της Λιμνοπούλας.