Απαρηγόρητος κλαίει για τον υποβιβασμό του Τηλυκράτη ο Κωνσταντίνος Ζδράβος και προσπαθούν να τον παρηγορήσουν ο προπονητής Φάνης Γκέκας και ο αρχηγός του Γιούχτα Μηνάς Τζανής
Αθλητικά

Ο υποβιβασμός του Τηλυκράτη και το κλάμα του Κ. Ζδράβου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2 (Β’ Εθνική), όπου ο ιστορικός Τηλυκράτης Λευκάδας τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Η τελευταία προσπάθεια έγινε σήμερα Κυριακή στην Κρήτη, στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Γιούχτα Αχαρνών, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Γιούχτας με σκορ 1-0. Έτσι ο Τηλυκράτης, μετά από ένα χρόνο παρουσίας στη Β’ Εθνική, για πρώτη φορά στην Ιστορία του, επιστρέφει πάλι στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ωστόσο η ομάδα της Λευκάδας αισθάνεται το αίσθημα αδικίας, καθώς στις τελευταίες αγωνιστικές έβγαλαν ακατάλληλο το γήπεδό της και έδωσε τα παιχνίδια σε ουδέτερο γήπεδο.
Ο Γιούχτας πανηγύρισε τη νίκη καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ για να διεκδικήσει την παραμονή, ενώ μεγάλη πίκρα και απογοήτευση επικρατεί στην ομάδα του Τηλυκράτη. Ξεχωριστή η περίπτωση του Γιαννιώτη ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Ζδράβου που έβαλε τα κλάματα, προσπαθώντας να τον παρηγορήσει ο προπονητής Φάνης Γκέκας, αλλά και ο αρχηγός του Γιούχτα Μηνάς Τζανής.
Από τον νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής υποβιβάζονται στη Γ’ εθνική δύο ομάδες. Απευθείας ο Τηλυκράτης που τερμάτισε στην τελευταία θέση, ενώ η δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί θα κριθεί στα πλέι άουτ όπου θα αγωνιστούν Διαγόρας Ρόδου, Αιγάλεω, Ολυμπιακός Β’, Παναχαϊκή, Γιούχτας, Παναθηναϊκός Β’.
Το γκολ της νίκης για τον Γιούχτα σημείωσε με κεφαλιά στο 15’ ο Άλμπερτ Μπρους.
ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Πρινιωτάκης, Τσίρης, Τζανής, Μπρους, Πολυχρόνης, Κόλα, Λώλης, Νοικοκυράκης (90′ Κίσσας), Κωστανάσιος (71′ Μπουρσέλης), Δασκαλάκης (61′ Θεοδωράκης), Αλεξόπουλος (90′ Γκίνη)
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Παρδαλός, Ρίζος, Ρουγκάλας, Γιαννιώτης (71′ Τερζι), Ζδράβος, Πέρεζ, Μπελεβώνης, Σπανουδάκης (46′ Περιστέρης), Ντοναλνόνι, Φοφανά (77′ Ούλμανεν), Κόκορης (46′ Νιφορόπουλος)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή 2-2
ΠΑΕ Χανιά – ΓΣ Ηλιούπολης 3-1
Καλαμάτα – Καλλιθέα (Athens Kallithea FC) 1-0
Αιγάλεω – Ιωνικός 1-1
Παναθηναϊκός Β’- Διαγόρας Ρόδου 2-2
Γιούχτας Αρχάνων- Τηλυκράτης Λευκάδας 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 22 αγώνες)

Καλλιθέα 47
Χανιά 44
Καλαμάτα 36
Ηλιούπολη 35
Ιωνικός 34
—————————————————-
Ολυμπιακός Β’ 33
Διαγόρας Ρόδου 27
Αιγάλεω 26
Γιούχτας 22
Παναχαϊκή 21
Παναθηναϊκός Β’ 21
——————————————-
Τηλυκράτης 18
ΣΗΜ: Οι πέντε πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ και η πρώτη θα ανέλθει στην Σούπερ Λιγκ (Α’ Εθνική).
-Οι ομάδες που είναι στις θέσεις 6-11 θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ και η τελευταία θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.
-Ο Τηλυκράτης που είναι στην τελευταία θέση υποβιβάζεται απευθείας στη Γ’ Εθνική.

Σχετικά άρθρα

Ψάχνοντας τα…ίχνη 125 πρώην παικτών του ΠΑΣ!

Αυτό είναι το ποδόσφαιρό μας, αυτή και η Εθνική μας!

Η παρουσίαση στα Γιάννινα του βιβλίου “Αλλάζοντας τον κόσμο με μια μπάλλα”

Βαγγέλης Γυφτόπουλος