ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Αλίμονο στους νέους!» για έξι παραστάσεις

Την απολαυστική κωμωδία των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου «Αλίμονο στους νέους!» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οἱ Αθεράπευτοι», για έξι παραστάσεις, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα.

Το έργο, που είναι εμπνευσμένο από το κλασικό αριστούργημα του Γκαίτε «Φάουστ», διαδραματίζεται στην Αθήνα κάποιο Σάββατο βράδυ της Ανάστασης. Ο Ανδρέας, γοητευμένος από τη νέα και όμορφη Μαργαρίτα, ονειρεύεται πως «πουλάει» την ψυχή του στον Διάβολο και ξαναγίνεται νέος! Άραγε, έτσι, θα την κατακτήσει ή θα τα καταφέρει καλύτερα το Χρήμα του πλούσιου φίλου του Αγησίλαου;
Την προσαρμογή του κειμένου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Παππάς, η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Αγγελικής Κουτσοθανάση και οι χορογραφίες της Σοφίας Στεφανοπούλου. Ερμηνεύουν οι Άγγελος Ντάφλος (Ανδρέας–νέος & Διάβολος), Σοφία Στεφανοπούλου (Μαργαρίτα), Δημήτρης Παππάς (Ανδρέας–γέρος & Διάβολος), Σπύρος Σιούτας (Αγησίλαος), Μαρία Μπέλλου (Ελένη), Δημήτρης Τσιούρης (Μανόλης), Βύρων Παπαϊωάννου (Γιατρός & Παλιατζής), Αγγελική Κουτσοθανάση (Θοδώρα & Γιαννούλα), Εύη Τσαβουρέλου & Νίκη Παπανικολάου (Ευτέρπη), Παρασκευή Ροντογιάννη (Νοσοκόμα), Μαρία Παπασαραφιανού (Μαρίκα), Βάσω Παναγή (Φωφώ) και Γιώργος Τσάκας (Υπάλληλος ανθοπωλείου).
Χορεύουν ως «πειρασμοί της Διαβολοπαρέας» οι Σοφία Στεφανοπούλου, Ελένη Μαύρου, Βάσω Παναγή, Ειρήνη Βουρλιώτη. Παίζουν, ζωντανά, μουσική οι Δημήτρης Παππάς, Δημήτρης Τσιούρης, Σπύρος Σιούτας, Κατερίνα Τριανταφυλλίδη, Άρης Σαπρίκης.
Οι παραστάσεις θα δοθούν δύο τριήμερα, από το Σάββατο 1 έως τη Δευτέρα 3 Απριλίου και από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου. Οι παραστάσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου έχουν ώρα έναρξης στις 9.30 το βράδυ και της Κυριακής και της Δευτέρας στις 8.30 το βράδυ.
Γενική είσοδος 8 ευρώ (με προπώληση και στο viva.gr). Επίσης, οικογενειακό 15 ευρώ (για δύο), 20 ευρώ (για τρεις) και 25 ευρώ (για τέσσερις). Τηλέφωνα επικοινωνίας και κράτησης θέσεων 6981981067 και 6981981058.

Σχετικά άρθρα

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» και αυτή την Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» από τους «Αθεράπευτους»

«Ο Καλός Άνθρωπος του Σε Τσουάν» από τους Αθεράπευτους