ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Συνέχεια παραστάσεων για το «801,5 m» (κλήρωση προσκλήσεων)

Από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «801,5 m», που ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων στο Καμπέρειο Θέατρο, με ώρα έναρξης 9.15 το βράδυ, καθώς η παράσταση της Πέμπτης δε θα πραγματοποιηθεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το «801,5 m» είναι μια ιδιότυπη παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο, με αφορμή την τραγική ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στην πόλη των Ιωαννίνων το 2015. Το θέατρο γίνεται ο χώρος για να ακούσουμε αυτούς που δεν τους δόθηκε πότε η ευκαιρία να μιλήσουν. Η παράσταση 801,5 m φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ερώτημα: Γιατί δε με δέχονται; Οι απαντήσεις παραμένουν ανοιχτές.
H σκηνοθεσία και η σύλληψη της ιδέας είναι του Χάρη Πεχλιβανίδη και παίζουν οι Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γίαννης Κοντός και Φάνης Κοσμάς. Παραστάσεις θα δίνονται έως τις 9 Απριλίου, Πέμπτη με Κυριακή. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό, 7 ευρώ για φοιτητές, πολύτεκνους, άνω των 65 ετών και για ομάδες, 5 ευρώ για ομάδες μαθητών και φοιτητών, και 3 ευρώ για ΑμεΑ και ανέργους. Στις παραστάσεις της Πέμπτης ισχύει γενική είσοδος 5 ευρώ. Για τα ομαδικά εισιτήρια, είναι η απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2651025670 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00). Προπώληση από το viva.gr. Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση της Πέμπτης μέσω viva, μπορούν να προσέλθουν με το ίδιο εισιτήριο οποιαδήποτε άλλη ημέρα έως και τις 9 Απριλίου.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κληρώνουν δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «801,5 m». Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για 801,5 m» στο θέμα του mail και τη μέρα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση, μέχρι την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο ίδιο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

«801,5 m»: Για το παιδί που χάθηκε στη λίμνη στον βορρά

Τιτίκα Τζάλλα

Μια παράσταση για το bullying και όσα κρύβουμε κάτω από το χαλί

Θέατρο ντοκουμέντο από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων