ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα» ρίχνει αυλαία

Αυλαία ρίχνει αύριο Σάββατο η παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα», με μια τελευταία παράσταση, ανοιχτή στο κοινό, στις 12 το μεσημέρι στο Καμπέρειο Θέατρο.

Το έργο βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι», το οποίο εξετάζει τη σχέση ενός μηχανικού και ενός πραγματικού αηδονιού με έναν άνθρωπο. «Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα» διατηρεί τις βασικές δομές του μύθου και εστιάζει στη σύγκρουση, που φέρνει η χρήση της νέας τεχνολογίας απέναντι στη φυσικότητα του, μέχρι πρότινος, τρόπου ζωής των ανθρώπων.
Την παράσταση είδαν το προηγούμενο διάστημα περισσότερα από 8.500 παιδιά από όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και τη Λευκάδα.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ, για τους φοιτητές 7 ευρώ, για τους μαθητές 5 ευρώ και το μειωμένο (στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ και άνεργοι) 3 ευρώ.

Οι υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες δράσεις

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα με τρεις δράσεις.
Την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, η Μαρία Μαχαίρα παρουσιάζει στο Καμπέρειο Θέατρο παραμύθια από την παγκόσμια λαϊκή παράδοση και παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Η αφηγήτρια παραμυθιών περιμένει παιδιά και μεγάλους σε μία διαδραστική παράσταση αφήγησης, που συνοδεύεται μουσικά, ζωντανά στη σκηνή, με τραγούδια που έχουν γραφτεί για την παράσταση και κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Είσοδος 5 ευρώ.
Την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, καθώς και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα προβάλει χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά στον 4ο όροφο του Καμπέρειου Θεάτρου, ενώ στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα οργανωθεί ένα χριστουγεννιάτικο παιδικό παιχνίδι σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.