ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ενόψει Δ.Ε.Θ.

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μετά την άκαρπη προσπάθεια να κάνει η κυβέρνηση ένα βήμα πίσω στο μέτρο της αναστολής εργασίας, για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη, ο οποίος παρέμεινε αμετακίνητος στην απόφαση της κυβέρνησης, παρά τις αντιδράσεις, αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε δημόσιες δομές υγείας, με τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή να ανέρχονται σε 6.500 περίπου.

Οι υγειονομικοί από την πλευρά τους, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο πανεπιστημιακό γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, θεωρούν ότι πρόκειται για ένα άδικο μέτρο, την στιγμή μάλιστα που στον κλάδο το ποσοστό εμβολιασμού, συνυπολογίζοντας και τον αριθμό όσων έχουν νοσήσει, αγγίζει το 90-95%. Ταυτόχρονα θεωρούν εξαιρετικά σκληρό το μέτρο της αναστολής και της στέρησης μισθού για τους συναδέλφους τους που δεν εμβολιάστηκαν.

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις, επαναλαμβάνοντας και άλλα πάγια αιτήματα του κλάδου, όπως η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Φλούδας, αλλά και ο Γενικός  Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστος Γιωτόπουλος.

Ο επίσης Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Γ. Πρέντζας πρόσθεσε πως το μέτρο της αναστολής εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, ενώ στο πλευρό των υγειονομικών τάχθηκε για μια ακόμη φορά το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο, με την παρουσία των Χρ. Γρίβα και Κ. Ηλία, αντίστοιχα.

Σχετικά άρθρα

Ψυχιατρική ΠΓΝΙ: Αδυναμία εισαγωγής νέων περιστατικών λόγω κορωνοϊού

Ηπειρωτικός Αγών

Προς αποκατάσταση ο μαστογράφος

Γεωργία Χαλάτση

Κοπή πίτας και εγκαίνια