ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συμβολική «υιοθεσία» του Άλσους από την Κοινότητα Ιωαννίνων

Στη «υιοθεσία» του Άλσους προχώρησε η Κοινότητα Ιωαννίνων, με σκοπό την προστασία και την περιποίησή του, ωστόσο η πράξη αυτή έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, με τα μέλη της κοινότητας να ευελπιστούν οι ίδιοι οι πολίτες να φροντίσουν για να μένει το πάρκο καθαρό και όμορφο.

Η «υιοθεσία» ήρθε ως συνέχεια μιας μεγάλης παρέμβασης του δήμου στο Άλσος, καθώς ολοκληρώθηκε η κατασκευή μιας νέας παιδικής χαράς, ανακατασκευάστηκαν όλα τα παγκάκια, καθαρίστηκε, απομακρύνθηκαν χόρτα και κλαδιά και έγιναν φυτεύσεις λουλουδιών. Βέβαια, απομένουν ακόμη αρκετές εργασίες, όπως ο καθαρισμός από συνθήματα σε τοίχους, αλλά και μια παρέμβαση στις «κακοποιημένες» προτομές, που βρίσκονται στο πάρκο.
Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας έγινε σήμερα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων από την πρόεδρο της Κοινότητας Ιωαννίνων Σοφία Καραπάνου, παρουσία του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, των αντιδημάρχων Βαγγέλη Πήχα και Αριστείδη Παππά, του γενικού γραμματέα του δήμου Βασίλη Ζωγράφου και μελών του συμβουλίου Κοινότητας Ιωαννίνων, που επισκέφθηκαν τον χώρο. Η επίσκεψη συνδυάστηκε με διανομή γλαστρών με λουλούδια στους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου που λειτουργεί στον χώρο του Άλσους, στους οποίους δόθηκαν και σακούλες ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας που γίνεται αυτό το διάστημα από τον δήμο Ιωαννιτών.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων εξήρε την πρωτοβουλία της Κοινότητας να υιοθετήσει τον συγκεκριμένο χώρο και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου για τη δουλειά που έχουν κάνει στο Πάρκο, προκειμένου να ευπρεπιστεί. «Αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής να αποδώσει τους κοινόχρηστους χώρους, τα πάρκα και τις πλατείες στους συμπολίτες μας. Έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιοποιήσουμε τους χώρους αυτούς και ζητούμε τη συμβολή των συμπολιτών μας, ώστε να τους περιφρουρούν και να τους προστατεύουν», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η πρωτοβουλία της Κοινότητας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φορείς της πόλης.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κοινότητας Ιωαννίνων Σοφία Καραπάνου αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων και στην αξία των πάρκων για τα αστικά κέντρα, τονίζοντας ότι οι χώροι πρασίνου στις πόλεις αποτελούν επένδυση στο μέλλον. «Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε αυτούς τους χώρους. Και οι φορείς και οι πολίτες. Εμείς υιοθετούμε το Πάρκο του Άλσους και με τη βοήθεια των πολιτών επιδιώκουμε την προστασία τους. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτή την διαδικασία», υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος