ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντίστροφη μέτρηση για νέο σχήμα αντιδημάρχων

Ως μια έμμεση προαναγγελία ανασχηματισμού μπορούν να ερμηνευθούν οι δηλώσεις του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, που δε δείχνει διατεθειμένος να αναπληρώσει άμεσα τη μία θέση αντιδημάρχου που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Γιάννη Λυκογιώργου.

Με δεδομένο ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2020 λήγει η θητεία των αντιδημάρχων, με βάση την απόφαση ορισμού τους, ο κ. Ελισάφ θα προχωρήσει σε αλλαγές από την αρχή του νέου έτους. Και από τη στιγμή που τα πρόσωπα είναι μετρημένα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακατανομή αρμοδιοτήτων, καθώς εκτιμάται πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε αρκετούς τομείς, αλλά και στην περαιτέρω αξιοποίηση όσων ήταν πρωτόπειροι στα κοινά και άρα χρειαζόταν έναν εύλογο χρόνο προσαρμογής, πριν αναλάβουν αυξημένες ευθύνες.
«Είναι δυνατόν σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει αναδιοργάνωση των αντιδημαρχιών, των αρμοδιοτήτων, επομένως όλα αυτά είναι πράγματα που θα τα δούμε. Δεν είναι κάτι που επείγει για αύριο το πρωί», τόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, ερωτηθείς για την αντικατάσταση του κ. Λυκογιώργου.
Σε ό,τι αφορά τους λόγους παραίτησης του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου, ο Μ. Ελισάφ δε θέλησε να μπει στην ουσία, επιχειρώντας πάντως να μετριάσει τη σημασία τους, καθώς τις παρουσίασε ως προσωπικές απόψεις. «Ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε συνεργάτης μου έχει τις δικές του απόψεις και νομίζω ότι σχολιασμός των επιμέρους απόψεων δεν προσφέρει απολύτως τίποτα αυτή τη στιγμή», είπε και πρόσθεσε ότι έχει αξιολογήσει θετικά το έργο του και είναι σίγουρος ότι από τη θέση που ο κ. Λυκογιώργος επέλεξε, θα συνεχίσει να συμβάλει καταλυτικά στο έργο της δημοτικής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων – Όρισε αντιδημάρχους ο Ν. Βαΐτσης

Ηπειρωτικός Αγών