ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ για ενημέρωση στα σχολεία

Κανείς δεν κρύβει την ανησυχία του πλέον για την διάδοση του κορωνοϊού στην περιοχή των Ιωαννίνων, που βιώνει ουσιαστικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με αρκετά μεγάλη ένταση.

Η τήρηση των μέτρων με αυστηρότητα, ακόμη και η εθελοντική, κοινωνική αποστασιοποίηση, που δεν προκύπτει από τα μέτρα που είναι σε ισχύ σήμερα, κρίνονται απαραίτητα για να αναχαιτιστεί η αυξητική πορεία.

Για τον λόγο αυτό, πέρα από τις ενέργειες ενίσχυσης των δομών υγείας, η 6η ΥΠΕ προχωρά και στην ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία, σε συνεργασία με τις ΤΟΜΥ, όπως έκανε γνωστό ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Ο διοικητής μετέφερε την ανάγκη τήρησης των μέτρων από όλους, μαζί με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, μετά τη συνάντηση που είχαν με αντικείμενο την ενίσχυση των δομών δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Καρβέλη για τη μέχρι τώρα συνδρομή της περιφέρειας στα νοσοκομεία της Ηπείρου, αλλά και για τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση των δομών τους, προκειμένου να ανταποκριθούν σε περίπτωση αύξησης των εισαγωγών ασθενών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, και για μια ακόμη φορά ζήτησε να τηρούνται αυστηρά τα προληπτικά μέτρα και να σταματήσει η διάδοση φημών.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρβέλης ευχαρίστησε τον κ. Καχριμάνη για τη συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης των νοσηλευτικών μονάδων της Ηπείρου. «Η βοήθειά του είναι πάρα πολύ σημαντική. Νομίζω ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία επωφελούνται οι πολίτες της Ηπείρου και ειδικότερα το κοινωνικό σύνολο», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Προς αποκατάσταση ο μαστογράφος

Γεωργία Χαλάτση

Ξεκινούν διαδικασίες για νέο αξονικό τομογράφο στο ΠΓΝΙ

Βήμα σημειωτόν για το Ιωάννινα – Κακαβιά