ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε»

Ψηλά στην επικαιρότητα δείχνουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ότι θέλουν να κρατήσουν το θέμα της επιδότησης από την περιφέρεια Ηπείρου των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με αφορμή το αίτημα του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων -και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον»- για έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» επανέρχονται, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει να συμμετάσχουν σε κανένα έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για να συζητήσουν τις αρνήσεις του περιφερειάρχη. «Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο στηρίζουμε μόνο στην περίπτωση που θα μας διαμηνύσει από πριν ότι η εισήγησή του θα είναι θετική. Αρκετό χρόνο χάσαμε. Και επειδή ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πάρα πολύ σκληρός, εάν δεν μπορείτε κύριε περιφερειάρχα, παρακαλώ παραιτηθείτε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην οποία υπάρχει και μία μομφή για τους πρόεδρους των Επιμελητηρίων Θεσπρωτίας, Πρεβέζης και Άρτας, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν πάρει θέση. «Αδικούν τα μέλη τους. Αντί να σιωπούν θα έπρεπε να φτάνουν μέχρι και να… κατασκηνώσουν έξω από την περιφέρεια για το καλό των μελών τους», σημειώνεται στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης.
Όπως υπογραμμίζουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου», σε απευθείας χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν προχωράει μόνο η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και οι περιφέρειες Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. «Στην Ήπειρο πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν όλοι ότι ο… γιαλός δεν είναι στραβός. Στραβά αρμενίζει ο περιφερειάρχης. Εδώ και μήνες επισημαίνουμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει τα πάντα. Κάποιοι δεν ακούν ή παριστάνουν ότι δεν ακούν μόνο και μόνο γιατί τα λέμε εμείς. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η περιφερειακή αρχή όχι μόνο δε γνωρίζει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και τους τρόπους χρήσης τους, αλλά και ότι έχει χάσει κάθε επαφή με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είναι προφανές ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν του τηλεφώνησε χθες πριν διατυπώσει την πρότασή της για δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απ’ ευθείας επιδοτήσεων στην Ευρωζώνη. Ίσως γιατί θεώρησε ότι θα χάσει τον χρόνο της…», σχολιάζει σκωπτικά η παράταξη Ριζόπουλου.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών