ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαχρονικά τα προβλήματα, άμεσα η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών

Την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών με στόχο μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, προανήγγειλε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, απαντώντας στις αιτιάσεις από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, σχετικά με τις πρόσφατες διαδοχικές ακυρώσεις διαγωνισμών λόγω λαθών και παραλείψεων.

Ο κ. Ελισάφ ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες για τις ολιγωρίες, ανεπάρκειες και αστοχίες του δήμου, απαντώντας στον επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμά Μπέγκα, που έκανε λόγο για ανικανότητα διοίκησης της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας πως «η ανοχή που έδειξαν και οι πολίτες και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχει εξαντληθεί».
«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για όλες τις ολιγωρίες, τις ανεπάρκειες και τις αστοχίες του δήμου. Δεν ήρθα για να κρύψω πολιτικό κεφάλαιο και να το επενδύσω. Αλλά πρέπει να δούμε γιατί υπήρξαν λάθη και αστοχίες του μηχανισμού του δήμου. Προφανώς δεν είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος που δεν είδε ότι δε συμπίπτουν οι δύο κωδικοί, ούτε ο αντιδήμαρχος. Έχω πει και προεκλογικά και μετεκλογικά ότι ο μεγάλος ασθενής του δήμου, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Αυτό δε σημαίνει απαξίωση κανενός. Στον δήμο υπηρετούν άξιοι άνθρωποι, τους οποίους πολλές φορές έχουμε ευχαριστήσει. Οφείλουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Όπου υπάρχουν ευθύνες, λάθη και αστοχίες, οφείλουμε να τις επισημάνουμε», σημείωσε, για να συνεχίσει λέγοντας πως το προσωπικό του δήμου υστερεί ποιοτικά και ποσοτικά, καθώς δεν έχει γίνει καμία ανανέωση τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Τόνισε δε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή, επικαλούμενος εσωτερικά έγγραφα και εκθέσεις από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, που επεσήμαναν προβλήματα.
«Είναι διαχρονικό το πρόβλημα, δεν το εφεύρε η δημοτική αρχή. Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα κακής επικοινωνίας των υπηρεσιών του δήμου. Γι’ αυτό είπαμε από την αρχή για αναδιάρθρωση. Υπήρξε καθυστέρηση; Ναι, αλλά έχει ξεκινήσει η διαδικασία για νέο οργανόγραμμα», σημείωσε.
Για τα θέματα των διαγωνισμών, έκανε γνωστό ότι από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας έχουν ζητηθεί έγγραφες εξηγήσεις και κατέληξε λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας θα ξεκινήσει άμεσα, ώστε να αποφευχθούν λάθη που βλάπτουν το συμφέρον του δήμου και των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θέλησε να παρέμβει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, κάτι που δεν επέτρεψε ο πρόεδρος του Σώματος, παρά τις αντιδράσεις του κ. Μπέγκα και της κ. Τσουμάνη.
Μάλιστα, ο κ. Μπέγκας σημείωσε ότι είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο Σώμα, ενώ ένταση υπήρξε στην συζήτηση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όταν ο κ. Μπέγκας επιχείρησε να επανέλθει στο θέμα.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος