ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σαφής προειδοποίηση για τις ελληνοποιήσεις

Ικανοποίηση αλλά κυρίως προσμονή για την λήψη μέτρων και την υλοποίηση δράσεων προς την κατεύθυνση πάταξης του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμιτισμού ελληνικών προϊόντων, προκάλεσε στους κτηνοτρόφους και της Ηπείρου, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θέτοντας την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα που απασχολεί έντονα και τους παραγωγούς, που βλέπουν συνεχώς τις τιμές γάλακτος τα καταρρέουν, αλλά και τις γαλακτοβιομηχανίες που επενδύουν στην ποιότητα των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης, όπως η φέτα.

Είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας, η συνάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου, υπεύθυνου στην Ένωση Περιφερειών για τα αγροτικά θέματα, αλλά και «πρωτοστάτη» στην αντιμετώπιση της «νοθείας» της φέτας με τη χρήση εισαγόμενου γάλακτος, φαινόμενα που φαίνεται πως είναι υπαρκτά στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως ανέφερε και ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη στη συνάντηση που είχε πριν δύο ημέρες με τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ήταν σαφής. «Θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα το ζήτημα της αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων, όπου θα είμαστε εξαιρετικά αυστηροί με όσους θέτουν σε κίνδυνο το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών, αλλά ταυτόχρονα κοροϊδεύουν τους καταναλωτές, εμφανίζοντας προϊόντα, που δεν είναι ελληνικά, ως ελληνικά. Και είμαι σίγουρος ότι σε συνεργασία με το υπουργείο και όλοι οι ελεγκτικοί φορείς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό στη ρίζα του. Και θέλω και εδώ να κάνω μια προειδοποίηση προς όλες και όλους ότι τα πράγματα στον τομέα αυτό θα αλλάξουν. Γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα κυκλώματα και θα τα αντιμετωπίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης τόνισε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα των «παράνομων ελληνοποιήσεων και μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, όπου ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή κατεύθυνση για την πάταξη αυτού του φαινομένου».

«Πολύ σημαντική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, περιμένουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ώστε οι παράνομες ελληνοποιήσεις, δηλαδή το ξένο γάλα στη φέτα που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της τιμής στους παραγωγούς, να σταματήσουν και να επανέλθει το εισόδημα των παραγωγών, για να μπορέσουμε να έχουμε πρώτα κτηνοτρόφους και στη συνέχεια, ζωικό κεφάλαιο», σημείωσε, σε δήλωσή του στον Η.Α. ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου Γιάννης Δεκόλης.

Σχετικά άρθρα

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Μια γκλίτσα από κρανιά με… οδηγίες χρήσης

Μια από τα ίδια… για την Ήπειρο