ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Στον δρόμο της ανατροπής καλεί η Αριστερή Παρέμβαση

Κοινή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιούν οι παρατάξεις της Αριστερής Παρέμβασης, με ομιλίες από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Ζήκο και τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων Χρήστο Πατσούρα και χαιρετισμό από την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λουίζα Γκίκα.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, στον παλιό Τσοκάνη, και κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία και συνολικά τον γιαννιώτικο λαό απεύθυναν οι υποψήφιες της ΑΡ.Π.Η. Βάγια Μπαλτούκα και Αρετή Κανέλη.

Η κ. Μπαλτούκα τόνισε ότι η Αριστερή Παρέμβαση θέλει μια αυτοδιοίκηση, που θα διώξει τις πολυεθνικές του πετρελαίου, που θα κάνει πράξη τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα για μόνιμη σταθερή δουλειά και αξιοπρεπείς αμοιβές, που θα ανασυγκροτήσει τις δομές δήμου και περιφέρειας με σύγχρονο τρόπο, με μαζικές προσλήψεις προσωπικού για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

«Λέμε ναι σε μια αυτοδιοίκηση, που θα αξιοποιήσει τους δημόσιους χώρους, όπως το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Πανηπειρωτικό Στάδιο για τις ανάγκες αναψυχής και πολιτισμό των εργαζομένων και όχι να σχεδιάζει το ξεπούλημα ή το νοίκιασμα τους. Λέμε ναι σε μια αυτοδιοίκηση, που θα δίνει λόγο και θα υπακούει μόνο στις αποφάσεις της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Λέμε ναι σε μια αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Λέμε ναι σε μια αυτοδιοίκηση που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα του λαού μας για ειρήνη, ανεξαρτησία και προκοπή, σε μια αυτοδιοίκηση που θα μάχεται για το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων που σπέρνουν το θάνατο και το πόλεμο στην περιοχή, που θα μάχεται για έξοδο της χώρας μας από την γκαγκστερική δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ, για την έξοδο από τη λυκοσυμμαχία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου την Ε.Ε. Βαδίζουμε στον δρόμο της απειθαρχίας, στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής», σημείωσε η κ. Μπαλτούκα.

Από την πλευρά της, η κ. Κανέλη σημείωσε ότι στις 26 Μάη ενισχύουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά για να μη γυρίσει προς τα δεξιά και τη Νέα Δημοκρατία η οργή από τους συμβιβασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρειάζεται να δυναμώσουμε μια αριστερά, που επιμένει στον δρόμο της ανατροπής του καπιταλισμού και όχι της διαχείρισης του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους και ταυτόχρονα δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες», τόνισε και κατέληξε, αναφερόμενη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. «Το σύστημά τους είναι σε κρίση και η εργατική τάξη είναι εδώ για να το ανατρέψει. Μπορούμε να κάνουμε το ρήγμα που έχει ανοίξει με τους αγώνες μας, δρόμο ανατροπής».

Σχετικά άρθρα

Με 96 υποψήφιους και επικεφαλής τον Χρ. Πατσούρα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Στις 19 Ιουνίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Ανακοίνωσε τους υποψηφίους της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ