ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Μια έκθεση για τα Λακκώματα και τους ανθρώπους τους

Η συνοικία των Λακκωμάτων, μία από τις αγαπημένες και ιστορικές γειτονιές των Ιωαννίνων, αποτελεί το θέμα της εικαστικής εκδήλωσης, που οργανώνει το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή».

Μια συνοικία αγαπημένη και των ιστορικών, των ερευνητών και των λογίων της πόλης, που με τα κείμενά τους περιέγραψαν την παρουσία της στη διαδρομή του χρόνου, με αγάπη και σεβασμό τόσο στους ανθρώπους της όσο και στην προσφορά της στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή των Ιωαννίνων.
Αυτή τη γοητευτική συνοικία, την όμορφη γειτονιά, τον αγαπημένο μαχαλά της πόλης μας και φυσικά τους ανθρώπους της, στους δρόμους και στις αλάνες, παρουσιάζει το Ίδρυμα « Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» στους δημότες των Ιωαννίνων και όχι μόνο με την έκθεσή του.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος ευχαριστεί θερμά τον τέως πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκωμάτων Μιχάλη Αυδίκο και τον συλλέκτη Δημήτρη Βλάχο για τη συνεργασία τους, για το πολύτιμο υλικό που πρόσφεραν, καθώς και για τα σημαντικά κείμενά τους.
Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» (Σούτσου 26) από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας τους Ιδρύματος (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι και την Τετάρτη και από 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651036517.

Σχετικά άρθρα

Ξενάγηση στις «Χαρακτικές, Γλυπτικές συνδέσεις» του Δ. Τσιρογιάννη

Τα Γιάννενα μέσα από τον φακό του Πέτρου Ζωνίδη

«Με την Καππαδοκία στην ψυχή» στο Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή»

Ηπειρωτικός Αγών