ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χωρίς κόστος η μεταφορά του υπολείμματος για τους δήμους

Χωρίς κόστος για τους δήμους και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μεταφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου το υπόλειμμα από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής.

Η δυνατότητα αυτή προκύπτει μετά την εκ νέου χρηματοδότησή της από το υπουργείο Ανάπτυξης με το ποσό των 500.000 ευρώ, μετά από αίτημα της περιφερειακής αρχής. Χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια Ηπείρου είχε υπάρξει και κατά το πρώτο διάστημα της λειτουργίας της μονάδας απορριμμάτων, με απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
«Το ποσό αυτό, συνδυαστικά και με την έκπτωση που πέτυχε η Περιφέρεια για τη μεταφορά (πάνω από 30%), καλύπτει το σχετικό κόστος για αρκετά μεγάλο χρόνο, απαλλάσσοντας αντίστοιχα τους δήμους της Ηπείρου -με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες της Ηπείρου- από τα τέλη μεταφοράς του για το συγκεκριμένο διάστημα», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα πράξει ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου σε σχέση με την προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς ενδεχόμενη ακύρωση των αποφάσεων της Περιφέρειας για την ανάθεση μεταφοράς του υπολείμματος θα σημάνει οικονομική ζημία για τους δήμους. Εκτός κι αν σε περίπτωση δικαίωσής του, ο ΑΣΔΣΑ Ηπείρου καταφέρει μαζί με την αρμοδιότητα να του μεταβιβαστεί και η χρηματοδότηση.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου