ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Περισσότερα μέτρα στήριξης ζητούν οι έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι

Ζητώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, στις 2.30 το μεσημέρι, έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, κρίνονται ανεπαρκή από τον Εμπορικό Σύλλογο, την ώρα πουοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά την πανδημία και τα έκτακτα μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας που τη συνόδευσαν.

«Το επίδομα των 800 ευρώ δεν ισοδυναμεί ούτε στο ελάχιστο στις τρέχουσες ανάγκες. Η μείωση της προκαταβολής φόρου είναι προσωρινή, ένα μέτρο το οποίο είναι εξαρχής φοροληστρικό και άδικο. Η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων δε διευκολύνει τους μικρούς επαγγελματίες, οι οποίοι σε συνθήκες μειωμένου τζίρου θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε ένα τσουνάμι λογαριασμώνμετά τον Οκτώβρη. Άλλωστε ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, από τη στιγμή που οι ίδιοι μιλάνε για μεγάλη οικονομική ύφεση για το 2020; Ό,τι μένει σήμερα απλήρωτο, θα έρθει να προστεθεί σε όσα μας φόρτωσαν “προσωρινά” με τα μνημόνια. Τα προγράμματα δανειοδότησης, από τα οποία εξαιρείται σημαντικός αριθμός συναδέλφων, θα αποτελέσουν και πάλι “θηλιά στο λαιμό” για όποιον από μας καταφέρει να τα αξιοποιήσει», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πραμαντιώτης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών Φανοποιών Αυτοκίνητων νομού Ιωαννίνων, με τον πρόεδρο Βαγγέλη Βλάχο να επισημαίνει ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, έχουν το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τις μικρές με «κόκκινα δάνεια», ενώ ζήτησε μεταξύ άλλων την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, πλήρη κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος και τέλους επιτηδεύματος και απαλλαγή από τις ατομικές ασφαλιστικές εισφορές για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα της πανδημίας χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Κάλεσμα και στους συνταξιούχους να στηρίξουν τους εν ενεργεία συναδέλφους τους απεύθυνε και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Ιωαννίνων Θωμάς Κατσάνος.

Σχετικά άρθρα

Κατεβάζουν ρολά τα εμπορικά καταστήματα για το φορολογικό

Ολίγων λεπτών λόγω βροχής η διαμαρτυρία

Να μπει τέλος στα «εντέλλεσθε» ζητά η ΕΙΝΗ

Αποστόλης Τζελέτας