Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δε διαφαίνεται διάθεση για ενίσχυση σε προσωπικό

Με το προσωπικό που ήδη διαθέτουν, θα πρέπει να κάνουν τον σχεδιασμό τους για το καλοκαίρι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηπείρου, καθώς δε διαφαίνεται πρόθεση πρόσθετης ενίσχυσης.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, την οποία διαβιβάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, που είχαν καταθέσει με πρωτοβουλία της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη ερώτηση για τον αποκλεισμό της περιφέρειας Ηπείρου από την προκήρυξη για 1.300 εποχικούς πυροσβέστες για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Στην απάντηση τονίζεται ότι δύναται να προσληφθούν εκ νέου όσοι απασχολήθηκαν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου το 2019, δηλαδή 62 εποχικοί πυροσβέστες. Ωστόσο, το πρόβλημα προκύπτει από το ότι είναι αρκετοί αυτοί που δεν επεδίωξαν μια νέα σύμβαση είτε επειδή εξασφάλισαν κάποια άλλη θέση εργασίας είτε για προσωπικούς λόγους. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, για παράδειγμα, από τα 15 άτομα που προσελήφθησαν την περασμένη χρονιά, μόνο επτά παρέμειναν φέτος, με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων να ζητά την αναπλήρωση τουλάχιστον αυτών των θέσεων μέσα από τον πίνακα επιλαχόντων.
Κάτι, όμως, που δε φαίνεται να είναι στις προθέσεις της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως προκύπτει από την αναφορά του Αρχηγού ότι η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου εμφανίζεται αθροιστικά ως υπεράριθμη.

Σχετικά άρθρα

Άμεση εμπλοκή των εναέριων μέσων στην κατάσβεση

Στον Εισαγγελέα μελισσοκόμος για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια

Πυροσβεστική- Ο Δ. Κοντογιάννης νέος συντονιστής Ηπείρου, Δ. Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων