ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΠΟΕΔΗΝ- Χωρίς κλιματισμό τα νοσοκομεία

Τρία νοσοκομεία της Ηπείρου περιλαμβάνονται στη λίστα της ΠΟΕΔΗΝ, με την οποία συνοδεύει την καταγγελία της για την απουσία κλιματισμού σε δημόσιες δομές υγείας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «χαλασμένοι οι κεντρικοί κλιματισμοί ή ασυντήρητοι με μικρή απόδοση σε πάρα πολλά νοσοκομεία, κλιματιστικά δαπέδου πανάρχαια, που τρέχουν νερά, σκουριασμένα που συνεχώς χαλάνε. Θάλαμοι, χώροι αναμονής ασθενών, χειρουργεία, χωρίς κλιματισμό με καύσωνα. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν τον κλιματισμό, να πετάξουν τα πανάρχαια σώματα δαπέδου, να αγοράσουν air condition. Εργαζόμενοι συγκεντρώνουν χρήματα μεταξύ τους για να αγοράσουν κλιματιστικά».
Όπως αναφέρεται στη λίστα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπάρχει κλιματισμός σε λίγα τμήματα μόνο με αυτόνομες μονάδες, και κεντρικός κλιματισμός μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες και εξωτερικά τακτικά ιατρεία. Δεν υπάρχει στις κλινικές. Με ανεμιστήρες γίνεται η ψύξη και όχι σε όλες τις κλινικές.
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός, ενώ και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν υπάρχει καθόλου κλιματιστική κάλυψη σε όλες τις κλινικές. Ανάλογη η κατάσταση και στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου, στα περισσότερα εκ των οποίων δεν υπάρχει κλιματισμός και, όπου υπάρχει, είναι παλιάς τεχνολογίας και χωρίς συντήρηση.

Σχετικά άρθρα

Θέμα χρόνου η ενιαία λίστα χειρουργείων

Έθεσαν αιτήματα, περιμένουν λύσεις

Πρόθεση αναδιάταξης με μακρινό ορίζοντα

Αποστόλης Τζελέτας