teaser τσίπουρο γάστρες σούβλες κλπ
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τσίπουρο, γάστρες, σούβλες και barbeque απ’ όλο τον κόσμο!

Ένα ξεχωριστό τριήμερο με τσίπουρο και τεχνικές ψησίματος απ’ όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να ετοιμάσουν η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, η γαστροτουριστική πρωτοβουλία Food & Paths, ο φορέας πολιτισμού Επέκεινα Χώρα και η Chef’s Brigade Greece – Slow Food Community στη Βίτσα, στις εγκαταστάσεις της Επέκεινα Χώρα, από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες θα αποστάξουν τσίπουρο, ενώ θα διδαχθούν και θα μάθουν για τρόπους ψησίματος από την Ελλάδα και τον κόσμο με τη βοήθεια του Νίκου Φωτιάδη executive chef και Προέδρου της Μπριγάδας των Chef Slow Food.

Για την διαμονή των επισκεπτών έχει υπάρξει ειδική πρόνοια σε συνεργασία με τοπικές μονάδες φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου

Γεύμα: Πορτοκαλοσαλάτα, πλατό με ηπειρώτικα τυριά, πλατό με ηπειρώτικα αλλαντικά, γίγαντες με χόρτα στη γάστρα και γαλατόπιτα.

Δείπνο: Σαλάτα λαχανικών, ζυμαρόπιτα και κοντοσούβλι τανούρ (χοιρινό και κοτόπουλο).

Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Απόσταξη τσίπουρου – Διαθέσιμα τραγήματα όλη τη μέρα

Γεύμα: Σαλάτες εποχής, ασάδο (Αργεντίνικη μορφή «αντικρυστού»), τανούρ, κοιλιές γεμιστές στο φούρνο και χουσμερί,

Δείπνο: Σούπες, τηγανιές μανιταριών και λαχανικών, πλατό τυριών και μεζεδάκια στο σταμνί.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Γεύμα: Σαλάτες εποχής, χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα στη γάστρα, κλέφτικο, παρασκευές εντοσθίων και γλυκά του κουταλιού με γιαούρτι.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6977447313 ή να στείλουν e-mail στο epirus.gastronomy@gmail.com, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες σε 50, λόγω της φύσεως του event.

Σχετικά άρθρα

Βραδιά τοπικών προϊόντων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Παράδοση και γεύσεις στη φωτιά στο  JOIST Space Ioannina

Βραβείο “Luxury Local Gourmet Product” για τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου