gastronomiaafisa
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Η ηπειρώτικη γαστρονομία στον κόσμο

Μερικούς πολύ ιδιαίτερους προσκεκλημένους θα έχει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου στη γιορτή «Γαστρονομία και Γεύσεις Ηπείρου», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανηπειρωτικής έκθεσης 2019.

Έλληνες αλλά και ξένοι ομιλητές, από χώρες όπως το Πράσινο Ακρωτήριο, η Γκάνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τσεχία και η Βόρεια Μακεδονία, θα μιλήσουν για τον ρόλο της γαστρονομίας στην ανάπτυξη, τις σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει, ενώ θα συζητήσουν προσωπικές καλές και κακές γαστρονομικές εμπειρίες τους.
Σήμερα Σάββατο, οι ομιλίες ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και, κατά σειρά, θα μιλήσουν η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Πράσινου Ακρωτηρίου Dr. Maria Miguel Estrela, η δημοσιογράφος γαστρονομίας Eat Me & FNL Θάλεια Τσιχλάκη, ο δημοσιογράφος Γαστρονομίας Ηλίας Μαμαλάκης, η καθηγήτρια στη Σχολή Γαστρονομίας «Josif Josifovski» της Βόρειας Μακεδονίας Dr. Gordana Pecelj, η Makafui Seshie Maraba από το Business Hub της Γκάνας, η δημοσιογράφος γαστρονομίας, διευθύντρια του περιοδικού OLIVE Νανά Δαριώτη και ο δημοσιογράφος οίνου Ανδρέας Ανδρουλιδάκης.
Αύριο Κυριακή, οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 5.45 το απόγευμα και θα μιλήσουν ο συντάκτης του περιοδικού BLUE της Aegean Airlines Φώτης Βαλλάτος, ο δημοσιογράφος, συνεργάτης της Hasard Society στο Ηνωμένο Βασίλειο Θύμιος Τζάλλας, ο διευθυντής του περιοδικού Γαστρονόμος της Καθημερινής Άγγελος Ρέντουλας, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και καταφυγίου θηραμάτων «Μπουραζάνι», παραγωγός τροφίμων Γιώργος Τάσος, ο ξενοδόχος, συγγραφέας και υπεύθυνος του «Ελληνικού Πρωινού» του ΣΕΤΕ Γιώργος Πίττας, ο σεφ – ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Φίλεμα» στις Βρυξέλλες Μάνος Μακρυγιαννάκης και η φιλόλογος, καθηγήτρια ελληνικών στην Πράγα Veronika Pleskotová.
Παράλληλα, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα παρουσιάζουν παραδοσιακές και μοντέρνες τεχνικές, καθώς και νέες προσεγγίσεις σε παραδοσιακά εδέσματα.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και το Τμήμα Ηπείρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων. Η είσοδος και συμμετοχή είναι ελεύθερες για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Βραδιά τοπικών προϊόντων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Παράδοση και γεύσεις στη φωτιά στο  JOIST Space Ioannina

Βραβείο “Luxury Local Gourmet Product” για τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου