Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Αντώνη Φιλιππή, για να ακολουθήσουν ομιλίες. Με θέμα «Ο ρόλος της Γαλακτοκομικής Σχολής στην αγροτική εκπαίδευση» θα μιλήσει η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, κτηνίατρος Αλεξάνδρα Μέγα, «Η συμβολή του Σήματος Επισκέψιμου Τυροκομείου του Υπουργείου Τουρισμού στην προβολή και προώθηση των ελληνικών τυριών και της ελληνικής τυροκομίας» είναι το θέμα που θα αναπτύξει η προϊσταμένη Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων του Υπουργείου Τουρισμού Μαρία Κιάμου, ενώ με θέμα «Το μικρό είναι όμορφο: Η παραγωγή μικρής κλίμακας, ιδιοπαραγωγή και βιοτεχνία, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνδεση με τον τουρισμό» θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Ηπείρου, ιδρυτικό μέλος της ΚοινΣΕπ «Τα Ψηλά Βουνά», απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής και κάτοχος MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών του ΕΜΠ Σωτήρης Τσουκαρέλης.
Στη συνέχεια θα γίνει απονομή βεβαιώσεων επαγγελματικής κατάρτισης σε απόφοιτους της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει ξενάγηση στη Γαλακτοκομική Σχολής και coffee break.
Μετά το διάλειμμα, στις 11.45 το πρωί βάσει προγράμματος, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Σταθώρη Τυροκομική», απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Ιωάννης Σταθώρης θα μεταφέρει την εμπειρία της απόκτησης του Σήματος Επισκέψιμου Τυροκομείου του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ με θέμα «Το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου ως καλή πρακτική: Χρήσιμες συμβουλές και συνέργειες» θα μιλήσει ο διευθύνων σύμβουλος της Zoinos Winery Αθανάσιος Κατσανάκης, ενώ, τέλος, ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ήπειρος» Γεώργιος Θεοχάρης θα παρουσιάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επισκέψιμων τυροκομικών εγκαταστάσεων μέσω του προγράμματος Leader. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα υπάρχει έκθεση ελληνικών τυριών από επιχειρήσεις αποφοίτων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον σύνδεσμο https://rb.gy/nqhtoq.
«Ελληνική Τυροκομία & Τουρισμός: Μία αναγκαία διασύνδεση για την Τοπική Ανάπτυξη»
Ημερίδα με θέμα «Ελληνική Τυροκομία & Τουρισμός: Μία αναγκαία διασύνδεση για την Τοπική Ανάπτυξη» συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί, στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
