Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Ικανοποιητικές πληρότητες, αλλά «εύθραυστες»

Σε ικανοποιητικό βαθμό, δεδομένων των συνθηκών, κινούνται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και καταλύματα στα παράλια της Ηπείρου τον Αύγουστο, με τον εγχώριο τουρισμό να δείχνει την προτίμησή του στην περιοχή.

Μια προτίμηση, ωστόσο, «εύθραυστη», που επηρεάζεται άρδην από την υγειονομική κατάσταση, με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτο Ιωάννου να επισημαίνει τη σημασία τήρησης των μέτρων από όλους, επαγγελματίες και επισκέπτες, προκειμένου να διασφαλιστεί όχι μόνο η υγεία όλων, αλλά και η τοπική οικονομία.Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξαν ακυρώσεις στην Πάργα εξαιτίας κρούσματος στην Λευκάδα, 90 και πλέον χιλιόμετρα μακριά!

«Καταλαβαίνετε πόσο επηρεάζει αν το κρούσμα είναι στην περιοχή. Γι’ αυτό να το καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα, γιατί διαφορετικά δε θα κάνουν κακό μόνο στην υγεία τους και των αγαπημένων τους προσώπων, αλλά και στην οικονομία του τόπου», σημείωσε, προσθέτοντας πως οι επαγγελματίες του κλάδου τηρούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Οι επαγγελματίες, ξενοδόχοι και όχι μόνο, τηρούν όλοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρατηρούμε ότι ενώ οι επιχειρήσεις τα τηρούν, οι πολίτες έχουν λίγο χαλαρώσει. Γι’ αυτό πρέπει να εξηγήσουμε πόσο σημαντικό είναι να τηρούν τα μέτρα», πρόσθεσε.

Το θέμα αυτό τέθηκε και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό την προεδρία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, στην οποίοι συμμετέχουν οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες των 13 περιφερειών της χώρας.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε θέματα τα οποία αφορούν τα αποτελέσματα που καταγράφονται καθ’ όλη τη διάρκεια του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού μετά από το πρώτο κύμα της πανδημίας και εστίασε στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στη διαχείριση των εντοπιζόμενων κρουσμάτων.

Κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών και ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει συνδιαφήμιση από τον ΕΟΤ για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, η περιφέρεια Ηπείρου «κεφαλαιοποιεί» την περίοδο αυτή τη μεγάλη προβολή που έγινε το προηγούμενο διάστημα στον εσωτερικό τουρισμό.

Σχετικά άρθρα

Ρότα για την UNESCO έβαλε και η αρχαία Νικόπολη

Αναμονή και αγωνία για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση

«Στοίχημα που κερδήθηκε» η τουριστική ανάπτυξη