ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Ιωαννιτών – «Ο τόπος μας γίνεται φτωχότερος»

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή εκφράζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Ο γνωστός σε όλους μας παπά- Θανάσης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα. Το παράδειγμα που έχει ανάγκη η κοινωνία και η ορθοδοξία και δεν είναι άλλο από της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Στάθηκε ένας πραγματικός φάρος ελπίδας για εκατοντάδες παιδιά. Άνοιξε την αγκαλιά του και φρόντισε για την εκπαίδευση, τη μόρφωση και την κατάρτισή τους. Δημιούργησε ένα ζωντανό κύτταρο στο Μοναστήρι της Δουραχάνης που πάντα θα τον θυμάται και θα τον ευγνωμονεί. Ο θάνατος του παπά- Θανάση κάνει τον τόπο μας φτωχότερο», αναφέρει σε δελτίο τύπου.

Τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του παπα- Θανάση, «ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά και αποτελούσε πρότυπο για όλους μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εκφράζει η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά του, αντλώντας στοιχεία από την ιστοσελίδα της Μονής Δουραχάνης. «Η απώλειά του αποτελεί πλήγμα για όλους μας. Αιωνία η μνήμη του», καταλήγει.

«Έναν επί γης Άγιο» χαρακτηρίζει τον παπα-Θανάση η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», εστιάζοντας και αυτή στην προσφορά του προς τον συνάνθρωπο. «Ήταν ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο να ενισχύει τους αδύναμους, δημιουργώντας υποδομές τέτοιες,  ώστε  εκεί να βρίσκουν καταφύγιο όλων των ηλικιών άτομα. Εκτός από το θρησκευτικό του σπουδαίο έργο, ακόμη σπουδαιότερο ήταν το κοινωφελές του έργο, που είχε να κάνει με την κοινωνική προσφορά εντελώς αθόρυβα προς αδύναμους, οι οποίοι είχαν ακόμη και ανάγκες επιβίωσης. Δημιούργησε ο ίδιος τέτοιου είδους υποδομές, στις οποίες εκατοντάδες παιδιά βρήκαν τη θαλπωρή, ενώ παράλληλα τους δίνονταν και τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο ίδιος με τους συνεργάτες του, φρόντιζε για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά ανθρώπων, ανεξαρτήτως προέλευσης, χωρίς να επιδιώκει την προβολή του έργου του. Σεμνός αλλά απόλυτα δημιουργικός, ήταν το συνώνυμο της άδολης προσφοράς και είχε καταφέρει να γίνεται σεβαστός σε όλη την επικράτεια για όλη του την προσφορά προς κάθε κατεύθυνση. Η πόλη μας και όχι μόνο, οφείλει πολλά στο πέρασμα του από τον τόπο μας. Δίδαξε  αγάπη, ήθος, ευεργεσία, κάτι που αφήνει σαν στίγμα και παρακαταθήκη  σε όλους όσοι θέλουν να ακολουθήσουν την περπατησιά του. Το έργο του στέκει εκεί στην άκρη της λίμνης, στους πρόποδες του Μιτσικελίου  και θα θυμίζει τον άνθρωπο, που  ανάλωσε την ζωή του στο θεάρεστο έργο της προσφοράς», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Για ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης και χριστιανικής αγάπης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη. «Με την κοινωνική του προφορά και το φιλανθρωπικό του έργο, κυρίως απέναντι σε απροστάτευτα παιδιά, κατόρθωσε να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλης της κοινωνίας, διδάσκοντας σε όλους εμάς πως χριστιανική αγάπη είναι να βλέπεις το πρόσωπο του Χριστού στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους και απροστάτευτους. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή σ’ αυτήν την πόλη μέσω του έργου του, ένα έργο που όλοι εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε ακολουθώντας το παράδειγμά του», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων