ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προχωρά για το προκάτ η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποφασισμένη να προχωρήσει στη μεταφορά μίας μεγάλης μεταλλικής κατασκευής από το Ελληνικό στα Γιάννενα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος, που θα λειτουργεί ως κλειστό γυμναστήριο, αλλά θα παρέχει και τη δυνατότητα φιλοξενίας εκθέσεων, εμφανίζεται η περιφερειακή αρχή.

Παρά το ότι το κόστος αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς του μεταλλικού περιβλήματος και του λοιπού εξοπλισμού είναι τεράστιο –έχει υπολογιστεί σε άνω των 3 εκατ. ευρώ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για να προχωρήσει το εγχείρημα. Αφενός κινείται για να βρει τρόπους να μειωθεί το κόστος, αφετέρου δέσμευσε ποσό 2 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο, καθώς υπάρχει πίεση χρόνου, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα στο Ελληνικό.
Την είδηση για την έγκριση δύο εκατομμυρίων ευρώ για την αποσυναρμολόγηση και μεταφορά του εξοπλισμού επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, αν και ο ίδιος είπε ότι δεν κλήθηκε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ζητώντας το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.
Πέρα, βέβαια, από το κόστος αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς του εξοπλισμού, θα χρειαστούν πολλά ακόμη εκατομμύρια ευρώ για να μετατραπεί το μεταλλικό περίβλημα σε λειτουργικές εγκαταστάσεις. Και γι’ αυτό είναι δεδομένο πως θα πρέπει να υπάρξει η υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των υπουργείων Αθλητισμού και Ανάπτυξης, που επίσης καλούνται να συνεισφέρουν οικονομικά.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος