ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιστροφή στην Αλβανία για εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί

Δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς κάποιοι από αυτούς ήταν θετικοί, σύμφωνα με το rapid test που διεξήχθη από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είναι εγκατεστημένο στην Κακαβιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα rapid test που διεξάγει από χθες ο ΕΟΔΥ, στον συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακκαβιά, που είναι ο μοναδικός που λειτουργεί μετά το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής, έχουν εντοπίσει εργάτες γης ή άλλους Αλβανούς πολίτες, που επιχειρούν να περάσουν στην χώρα, με τον ψευδή χαρακτηρισμό “αρνητικό”, στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά, ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Όμως, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών, το αποτέλεσμα «αρνητικό» ήταν αληθές.

Τα τεστ προέρχονται από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε μπορεί να ελεγχθεί η γνησιότητα τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση για το αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, κανένας δεν γνωρίζει, εάν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Το θέμα έρχεται σε συνέχεια της διαπίστωσης δράσης κυκλώματος, το οποίο εφοδίαζε Αλβανούς με πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορωνοϊου και αποτέλεσε την αιτία για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής πριν δύο ημέρες. Δείτε εδώ σχετικά.

Σχετικά άρθρα

Σε επόμενη επίσκεψη οι ανακοινώσεις για το κτήριο του ΕΟΔΥ

Σχεδόν 100 κρούσματα ημερησίως στα Γιάννενα

Παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους οι μάσκες