ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πτώση για 16 από τα 22 τμήματα, σημαντική άνοδος στην Αρχιτεκτονική

Μόλις έξι από τα 22 τμήματα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσιάζουν άνοδο των βάσεων σε σύγκριση με το 2019, με την Αρχιτεκτονική να κατέχει τα «πρωτεία», με άνοδο 1669 μορίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών στα ημερήσια ΓΕΛ, με βάση το νέο σύστημα.

Ακολουθώντας την γενική τάση, η πλειοψηφία των τμημάτων του τοπικού ΑΕΙ παρουσιάζει πτώση των βάσεων, με χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση τα τμήματα του πρώην ΤΕΙ, που εντάχθηκαν σε αυτό, όπως το τμήμα Λογοθεραπείας με πτώση 3.038 μορίων και το τμήμα Νοσηλευτικής, όπου ο βαθμός του τελευταίου είναι κατά 2.745 μόρια μικρότερος σε σχέση με το 2019. Σημαντική πτώση που φτάνει τα 2.721 μόρια παρουσιάζει και η Γεωπονία στην Άρτα, όπως και το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (-2.181).

Αποτέλεσμα της πτώσης είναι ο τελευταίος επιτυχών σπουδαστής να εισάγεται σε σχολές και τμήματα με βαθμό περίπου στη βάση, όπως γίνεται στην προαναφερόμενη Γεωπονική στην Άρτα, με βαθμό 5,25, και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα με 5,1.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το 2019, πέρα από τα νεοεντασσόμενα τότε τμήματα του ΤΕΙ για τα οποία δεν υπήρχαν συγκριτικά στοιχεία, όλες οι σχολές και τα τμήματα του πανεπιστημίου παρουσίαζαν πτώση.

Φέτος, εκτός από την Αρχιτεκτονική, θετικό πρόσημο καταγράφουν το τμήμα Οικονομικών Επιστημών με αύξηση κατά 902 μόρια, το τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Άρτα με 508, το τμήμα Ψυχολογίας με 203 μόρια, το τμήμα Φυσικής με 121 μόρια και το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφοριακής με 39 μόρια.

Μεγάλη είναι η πτώση, τέλος, και στα τμήματα της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, συνεχίζοντας την πτώση και της προηγούμενης χρονιάς. Στη Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής η βάση είναι 6.925 μόρια και στις Ιερατικές Σπουδές 6.400 μόρια.

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών