Μία από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος (δεξιά) στον Βαγγέλη Γυφτόπουλο
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο

Το περασμένο Σάββατο 24 Ιουλίου, συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, εκ των ιστορικών προέδρων του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μπορεί να περνούν τα χρόνια, η ζωή να τραβά μπροστά, αλλά είναι κάποιοι άνθρωποι ως ωσεί παρόντες, καθώς οι μνήμες γι’ αυτούς δεν σβήνουν ποτέ. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος που έγραψε την δική του Ιστορία στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Στη διετία 1975-77 που ήταν πρόεδρος της ομάδας, μια διετία με πολλούς θριάμβους και επιτυχίες. Ήταν και ο Χριστόφορος επιχειρηματικά στις δόξες του, αφού η τεχνική εταιρία «Δορυφόροι» ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Σημαντική ήταν η παρουσία του στις προηγούμενες διοικήσεις των Σάκη Τσουκανέλη, Ελευθέριου Καλογιάννη, ενώ στα νεότερα χρόνια σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο ανέλαβε πρόεδρος το 1997 στη διοίκηση Πρωτοδικείου. Η πρώτη προεδρική θητεία του στον ΠΑΣ ταυτίστηκε με σημαντικά γεγονότα όπως η σφαγή του ΠΑΣ στο Άργος στο ματς με την ΑΕΚ (1-2-1976) και επίσης η μεγάλη επιτυχία του να ανατρέψει στα δικαστήρια απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Στασινόπουλου που ήθελε να τον κηρύξει έκπτωτο.
Για εκείνη την αδικία με την ΑΕΚ ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος κίνησε γη και ουρανό για να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα πως αδικήθηκε ο ΠΑΣ, αφού τότε δεν υπήρχαν τηλεοπτικές μεταδόσεις. Ή μάλλον έδειξε φάσεις η ΕΡΤ αλλά δεν έδινε την κασέτα στον ΠΑΣ, καθώς μέτρησε γκολ του Παπαϊωάννου από κόρνερ, χωρίς η μπάλα να έχει περάσει την γραμμή του τέρματος.
Ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος ήταν ένας ασυμβίβαστος παράγοντας. Παραμονές ενός αγώνα με τον Ολυμπιακό διαμαρτυρήθηκε για τον ορισμό ενός διαιτητή, έκανε σκληρές δηλώσεις στον Τύπο, για να τιμωρηθεί από τον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού με έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου! Έκανε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και την κέρδισε!
Είναι δύο από τις πολλές ιστορίες που έχουν συμβεί στην διάρκεια της θητείας του. Επίσης το 1997 ανέλαβε πρόεδρος πάλι του ΠΑΣ στη διοίκηση Πρωτοδικείου και το 2004 διετέλεσε πρόεδρος της Α. Ε. Γιάννενα. Από τις 25 Ιουλίου 2013 αναπαύεται στην πατρώα γη της Σκλίβανης.

Από την έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό