Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015
|
Του Μωυσή Ελισάφ

Η μόνη διέξοδος

Η πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. Οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και οι τυχοδιωκτισμοί των στελεχών της, οδήγησαν τη χώρα μας να πορεύεται απομονωμένη και χρεοκοπημένη σε έναν αντιφατικό κόσμο, με κλειστές τράπεζες, με τους συνταξιούχους να στήνονται σε ατέλειωτες ουρές για να πάρουν τμήμα της σύνταξής τους, τον τουρισμό να υφίσταται καίριο πλήγμα και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας που παράγει πλούτο να καταρρέει.

Πέρα από την οικονομική κρίση, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της αντιδημοκρατικής νοοτροπίας πολλών στελεχών της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης, που, με όχημα το λαϊκιστικό εθνικισμό, χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο, αυθαιρετούν, υβρίζουν και συκοφαντούν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας το λαό. Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος χωρίς πραγματικό ερώτημα μόνο και μόνο για τη διευθέτηση των ενδοκομματικών ισορροπιών, όπως κυνικά ομολόγησε ο κ. Τσακαλώτος, είναι η τελευταία πράξη της ελληνικής τραγωδίας. 

Ωστόσο, το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι σαφές:«Ναι» σημαίνει συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και σκληρός αγώνας για την ανόρθωση της οικονομίας, συμπορευόμενοι με τους λαούς της Ευρώπης στην οποία ανήκουμε.«Όχι» σημαίνει έξοδος της χώρας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κούρεμα των καταθέσεων, διολίσθηση στη δραχμή, οικονομική και όχι μόνο καταστροφή. «Όχι» σημαίνει διχασμός, κοινωνικές εντάσεις, διολίσθηση στα άκρα.

Όλες οι απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει ότι το ηρωικό «όχι» θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν πέφτουν στο κενό. Πέντε μήνες διαπραγματεύσεις δεν ήταν αρκετοί για να καταλήξουν σε συμφωνία; Όλες οι διαβεβαιώσεις για μια επικείμενη συμφωνία, για την ασφάλεια των καταθέσεων, για την παραμονή της χώρας στο ευρώ διαψεύδονται κάθε μέρα από τα γεγονότα (κλειστές τράπεζες, καταστροφή της οικονομίας, σαφείς προειδοποιήσεις όλων των θεσμών και ευρωπαίων ηγετών). 

Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι, αλλά και οι νέοι, γνωρίζουν πια ότι η μόνη διέξοδος είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και θα ψηφίσουν «ναι».

Οφείλουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την ενότητά μας. Οι διαφορετικές απόψεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να διχάσουν την κοινωνία. Τη Δευτέρα όλοι πρέπει να εργαστούμε από κοινού για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

 

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

04.07.15 | Χαμένοι στη μετάφραση του διλήμματος …

Μου ζητάνε να πω ΝΑΙ, αλλά αλήθεια σε τι; Να συνεχίσει η χώρα μου να αποπληρώνει τοκογλύφους που...

04.07.15 | Εμφανής η ασάφεια

Κύριε Διευθυντά, Την τελευταία φορά που ο Ελληνικός λαός κλήθηκε σε δημοψήφισμα, οι λόγοι που το...

04.07.15 | O ευρωπαϊκός δρόμος ως μέσον ανασυγκρότησης...

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την κατάρρευση των τραπεζών και την έλλειψη ρευστότητας της πραγματικής...

04.07.15 | Η επόμενη μέρα

Τεράστια κουβέντα γίνεται για το δημοψήφισμα την Κυριακή. Ο καθένας, είτε από συμφέρον, είτε από...

04.07.15 | Ιστορικές στιγμές

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, ακούγεται καθαρά ο γοργός βηματισμός της Ιστορίας. Οι Έλληνες πολίτες...

04.07.15 | Να μετατρέψουμε τη μιζέρια του σήμερα σε...

Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα ολίγων ημερών αναδεικνύει...

04.07.15 | Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι

Το άρθρο αυτό γράφεται για να καταγράψει κάποια δεδομένα που θα βοηθήσουν τους πολίτες να...

04.07.15 | «Ναι» στην Ευρώπη, «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Την επόμενη Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα που προκάλεσε η κυβέρνηση με το ερώτημα...