Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
|

Ο Δένδιας απλώς περνούσε

Πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είπε ότι οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είναι ευπρόσδεκτες στο θέμα της απλής αναλογικής. Το είπε με αυτές τις τρίπλες της κακιάς ώρας των ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι, αφού το λένε, μετά θέλουν να σε κάνουν και να νιώσεις άσχημα που τους το λες. Ιδού το απόσπασμα: «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α. Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά. Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς τη Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα. «Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή». Αυτό που σας είπα, δε σας το είπα και κανονίστε τώρα να αρχίσετε να λέτε δεξιά και αριστερά ότι με ακούσατε να σας το λέω.
Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, του ήρθε και στριφογυριστή η σφαλιάρα, γιατί οι σφαλιάρες είναι σαν τις ψήφους. Ούτε αυτές σε ρωτάνε αν είσαι φιλόξενος. Πέφτουν, και αν είσαι δίπλα, τις τρως. Και ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας (που όταν θυμάσαι τις ατάκες του στα τηλεοπτικά πάνελ σε πιάνει μεγαλύτερο σύγκρυο, γιατί σφαλιάρες θα υπάρχουν πάντα, το ποιος σε προστατεύει από αυτές είναι το ζήτημα) μόλις την έφαγε για λογαριασμό του Βούτση, και με το χαμόγελο της πρόσκλησης «να μιλήσουμε για το κορυφαίο το ζήτημα», να χάσκει ακόμη απορημένο, άρχισε να φωνάζει: φρουρά, φρουρά. Και ακουγόταν κάπως σαν: «Μαμά, μαμά, έλα λίγο, γιατί έγινε βλακεία».
Ο Δένδιας τη Χρυσή Αυγή την είχε βάλει στη φυλακή. Γι’ αυτό τις έφαγε. Και το πλάνο της Βουλής είναι ένας μικρός Αντέννα. Οι 298 έχουν γίνει Πάκης-Παπαδάκης. Οι παράτολμοι, είναι οι Παπαδάκηδες και λένε ουεεεεπ, ουεεεεπ. Οι σοβαροί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όρθιος σε παρέλαση, απλώς κοιτάζουν. Όλοι μαζί πάνε πίσω πίσω, μακριά από τον καυγά. Ένα μικρό κύμα σοβαροφάνειας μαζεύεται στην άλλη άκρη, να δει ο κόσμος ότι οι σοβαροί πολιτικοί δεν μπλέκουν στο ντεκαντάνς. Την κρίσιμη στιγμή διατηρούν την αξιοπρέπειά τους. Τις τρώει άλλος. Ο άτυχος που τον πέτυχε ο Κασιδιάρης σε χιλιάδες τετραγωνικά κτίριο, ενώ κάποιοι συνάδελφοί του τη γλίτωσαν σε μια σταλιά καμπίνα ελικοπτέρου, με τους ώμους τους να ακουμπάνε κρατώντας τα στεφάνια για το Καστελόριζο.
Άρον άρον, μαζεύοντας τα καλώδια να μη σκοντάψει έτρεξε προς το μέρος τους και ο κάμεραμαν. Αφού δεν είναι πρέπον το πλάνο για τους βουλευτές, δεν αρμόζει ούτε στον θεσμό. Αλλού το βλέμμα. Στη δική μας Βουλή δεν δέρνονται αλά Κασμίρ και Ταϊβάν, μόνο αν βρεθεί κανένας ευέξαπτος που τον ξύπνησαν μεσημέρι τα παιδιά, όπως ο Κεδίκογλου.
Κάπου εκεί, ανάμεσα στο πλήθος, στριμωγμένος και άφαντος πια μέσα στην ανωνυμία του κοινού, θα έπρεπε να βρίσκεται και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Δεν ήταν βέβαια η στιγμή να ξεπροβάλει από το μπούγιο, και να «συγκλίνει» προς τον Κασιδιάρη, όπως μας είχε προτρέψει όλους να κάνουμε πριν μερικούς μήνες. Ας πέσουν τα πνεύματα, να δώσουμε ένα ποτήρι νερό στον άνθρωπο να ηρεμήσει. Και αν το αδειάσει στο πρόσωπο κανενός συναδέλφου, να του το ξαναγεμίσουμε μέχρι να ηρεμήσει, να ακούσουμε επιτέλους τι έχει να μας πει.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

06.12.17 | Brexit σε κρίσιμη στροφή: τι συμβαίνει στη...

H πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον πρόεδρο της Κομισιόν...

22.06.17 | Όλιβερ

Ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο. Πριν λίγο καιρό, η βρετανική κυβέρνηση έβγαλε τον...

31.05.17 | Μην είσαι ανόητος, αφού τα έχουμε πει

Όσοι διαβάζουν τα βιβλία του Κουφοντίνα ή βλέπουν τις συνεντεύξεις μετανοημένων μελών των Ερυθρών...

16.05.17 | Η Δύση και οι Εβραίοι

Για να καταλάβουμε τα χαρακτηριστικά του αντισημιτισμού στην Ελλάδα, πρέπει να διαβάσουμε ένα...

09.05.17 | Το νέο τοπίο

Στην Αυστρία οι Πράσινοι κέρδισαν πρόσφατα τους ακροδεξιούς. Στην Ολλανδία, ο Βίλντερς όχι μόνο...

03.05.17 | Η πορεία της επιτυχίας

Μία πολύ συχνή, βολική και της μόδας, εξήγηση για όσα δεινά συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ...

27.04.17 | Το πρόσωπο

Στην κεντροαριστερά όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει. Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η κίνηση των τριών, ο...

04.04.17 | Τα προβλήματα της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα νέο σχετικά εγχείρημα, και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον...