Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
|
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΤΣΑΝΙΤΗΣ

Tο «ιερό» τρολ*

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, γνωστός για τις μεσαιωνικές του αντιλήψεις και τα μισαλλόδοξα κηρύγματά του, «ξαναχτύπησε» και αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Κατηγόρησε ευθέως (!) τον πρωθυπουργό της χώρας ως υπαίτιο των τελευταίων φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Για τον παραπάνω Μητροπολίτη δεν φταίνε ούτε οι θερμοκρασίες, ούτε οι άνεμοι, ούτε η ανετoιμότητα του κρατικού μηχανισμού, ούτε οι παραλήψεις των υπευθύνων κ.λπ. Φταίει  ο άθεος Αλέξης Τσίπρας και μόνο αυτός. Γράφει, λοιπόν, μεταξύ των άλλων και πολλών, στην ιστοσελίδα του ο υπέργηρος, μισαλλόδοξος αυτός ιεράρχης: «Ο άθεος πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας… επισύρει την κατάρα του Θεού! Η Ελλάδα καταστρέφεται από βροχές και πυρκαγιές!» και συνεχίζει: «…σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστιες λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύννεφα καπνού που θα ανεβαίνουν μέχρι τον ουρανό. Ποιος, άραγε, είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τον δρόμο του Θεού; Ποιος άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του…».

Αναγκάζομαι και εγώ να μπω στα χωράφια του και να «ανακράξω φωνήν μεγάλην»: «Θού Κύριε φυλακήν τω στοματί μου». Αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος αυτός είναι απλά γραφικός ή επικίνδυνος. Η αθεΐα του Τσίπρα, φταίει για τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν σαν αποτέλεσμα το φριχτό θάνατο τόσων ανθρώπων; Ο πολυέσπλαχνος Θεός λοιπόν, πάντα κατά τον Αμβρόσιο, κατέστρεψε τα πάντα, κατέκαψε τόσα ανθρώπινα πλάσματα του, ακόμα και μικρά παιδιά, γιατί; Για να μας εκδικηθεί, επειδή ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει ή είναι άθεος; Αλήθεια, στις καταστροφικές και πολύνεκρες πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, πρωθυπουργός ήταν ο θεοσεβούμενος Κώστας Καραμανλής (θυμούμαστε ότι πήγε από τους πρώτους να υπογράψει για την μη άρση της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες). Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, ο «Θεός» του Αμβοσίου, πώς επέτρεψε να χάσουν τη ζωή τους τόσα άτομα με τόσο θρήσκο πρωθυπουργό;

Τον Τσίπρα σαν πολιτικό και σαν πρωθυπουργό, ας μου επιτραπεί η έκφραση «δεν τον πάω». Αλλά όμως, από αυτό το σημείο, μέχρι να τον θεωρήσω, λόγω της αθεΐας του, υπεύθυνο για τις πυρκαγιές, αυτό πάει πολύ και δεν στέκει σε καμιά απολύτως ούτε στοιχειώδη ακόμα λογική, που βάναυσα προσβάλλεται. Είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν παύει να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και μόνο σαν θεσμός, αξίζει κάποιου σεβασμού.

Οι χομεϊνικής αντίληψης απόψεις του «ιερού» αυτού Τρολ έχουν υπερβεί κάθε προηγούμενο. Το παραλήρημα του κατά κόσμου, εξ απονομής ταγματάρχου της Χωροφυλακής, Αθανάσιου Λενή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο του. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το ότι αποκάλεσε τον γνωστό χουντικό ταγματάρχη Ντερτιλή, Κολοκοτρώνη και Σωκράτη; Το ότι εξυμνούσε τους βασανιστές της χούντας ή το ότι, πρόσφατα, χαρακτήρισε «απεσταλμένους κατακτητές» τους δύστυχους μετανάστες και άλλα πολλά «ων ουκ έστιν αριθμός»! Το να δεχτούμε ότι το παραλήρημα αυτό του Αμβροσίου οφείλεται στο γνωστό «Το γαρ Γήρας…» δεν είναι αρκετό. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προς τιμή του, χαρακτήρισε λυπηρές τις τελευταίες δηλώσεις του και ανέφερε ότι «οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο». Είναι, όμως, αρκετό αυτό; Δεν θα έπρεπε και η Ιερά Σύνοδος στο σύνολο της να εκφραστεί για το θέμα της, επιεικώς, απαράδεκτης συμπεριφοράς ενός μέλους της σε στιγμές, μάλιστα, τόσο τραγικές για τη χώρα μας; Να γίνει γνωστό, τέλος πάντων, ποια είναι η άποψη και των άλλων ιεραρχών για το πρόβλημα αυτό που λέγεται «Αμβρόσιος»  και όχι μόνο του Αρχιεπισκόπου!

 

* Στη γλώσσα του διαδικτύου η λέξη τρολ (troll) περιγράφεται ο χρήστης του Ιντερνέτ, με προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις, σε μια online ανοιχτή κοινότητα, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάποιο τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μία αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Αλλά και τρολ ονομάζονται τρομακτικά όντα της νορβηγικής μυθολογίας.

5 / 5 (5 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Ιδεοληψίες ή συμπλέγματα;

Η λέξη Τυρόλο προκαλεί σε όλους συνειρμό (κάνει κλικ… στα σύγχρονα ελληνικά) με τη χώρα της...

14.11.18 | Το μυαλό του Αλέξη Τσίπρα

Πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε πως με καθαρό μυαλό πήρε την απόφαση τον Ιούλιο του...

13.11.18 | Απορία ψάλτου… βηξ

Η έκφραση, αν και λαϊκή, έγινε γνωστή στην καθαρεύουσα. Ο ψάλτης, όταν έβρισκε τα σκούρα στα...

10.11.18 | Η αλαζονεία της εξουσίας

Ένα από τα σημαντικά προσόντα του ασκούντος οποιασδήποτε μορφής εξουσία, είναι ασφαλώς και η...

09.11.18 | Μια εξομολόγηση

Σήμερα θα προβώ σε μια προσωπική εξομολόγηση. Είμαι βέβαιος πως αυτά που γράφω αφορούν χιλιάδες...

07.11.18 | Το σύνδρομο της Καρμπαλά

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, με επίκεντρο τη Γαλλία, τιμάται η επέτειος των 100 χρόνων από τη...

06.11.18 | Κληροδοτήματα: Μια παλιά ιστορία

Με τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα κληροδοτήματα στις αρχές του περασμένου μήνα, επανήλθε...

30.10.18 | Δόγματα και αρώματα

Με τη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η στήλη ασχολήθηκε πολλές φορές. Αρκετά τα...