Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Αρνήθηκαν τη βοήθεια

«Κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό», λέει ο λαός, αλλά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ούτε καλό δεν μπορείς να κάνεις. Η εθελοντική ομάδα των Paguristas, σε δράσεις της οποίας συμμετέχω κατά καιρούς, δέχθηκε μια πρόταση από τη θεατρική ομάδα «επί σκηνής» του δήμου Ζίτσας να οργανωθεί μια παράσταση, στην οποία το κοινό δε θα πληρώσει εισιτήριο, αλλά θα κληθεί να προσφέρει είδη για τις ανάγκες κάποιου ιδρύματος.

Μετά από μια εσωτερική ψηφοφορία, η ομάδα αποφάσισε να συγκεντρώσει κάποια είδη για τα κορίτσια του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Ιωαννίνων, γνωρίζοντας από παλιότερες επαφές με τους ανθρώπους τους πως υπάρχουν ανάγκες. Όταν λέμε ανάγκες, δεν εννοούμε πως δεν έχουν να φάνε ή να ντυθούνε, αλλά, λόγω του ότι πρόκειται κυρίως για κορίτσια στην εφηβεία, οι άνθρωποι του Οικοτροφείου Θηλέων θέλουν να μην τους λείψει τίποτα από αυτά που έχουν άλλα κορίτσια της ηλικίας τους. Υπήρξε συνεννόηση, λοιπόν, με την υπεύθυνη του οικοτροφείου, κλείστηκε αίθουσα για την παράσταση, τυπώθηκαν αφίσες και άρχισαν να γίνονται και οι απαιτούμενες ενέργειες για την προβολή (δελτία τύπου, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.). Λογάριαζαν, όμως, χωρίς το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας. Κατ’ απαίτηση της προέδρου του, η εκδήλωση δε θα γίνει για λογαριασμό του Κέντρου.

Α.Τ.

 

Χαλάει το αφήγημα

Για το γιατί κάποιος αρνείται να γίνει αποδέκτης μιας πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, υπάρχει εξήγηση. Προφανώς, γιατί κρίθηκε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανάγκη για αλληλεγγύη δεν υπάρχει. Τα έχει λύσει όλα τα προβλήματα η κυβέρνηση, έχει καλύψει κάθε ανάγκη και δε θα έρθουν τώρα μια εθελοντική και μια θεατρική ομάδα να μας χαλάσουν το αφήγημα. Μάλιστα, προς επίρρωση όλων των παραπάνω, η πρόεδρος του Κέντρου προχώρησε και στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρεται πως στόχος του «είναι η επίτευξη συνεργειών, οι οποίες θα συμβάλλουν ενισχυτικά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών με όρους αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Οι συνεργασίες και η προσφορά όλων μας, τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, εκτιμούμε πως πρέπει να διέπονται από έγκαιρη, ορθή επικοινωνία και ενημέρωση του ΔΣ, ακολούθως έγκριση των δράσεων, αποφεύγοντας έτσι παρεξηγήσεις και ενδεχόμενα ατοπήματα τα οποία δε βοηθούν στην επίτευξη των στόχων του Κέντρου και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις». Οι εντυπώσεις ήταν, λοιπόν, που ενόχλησαν. Γιατί, δε νομίζουμε πως είναι αναξιοπρεπές να οργανώνεις μια παράσταση για να συγκεντρώσεις ομπρέλες, σκουφιά και κασκόλ.

Ευτυχώς, που υπάρχουν άλλες δομές, που βάζουν τις ανάγκες των μελών τους πάνω από το κομματικό συμφέρον και η εκδήλωση θα γίνει, με τη συγκέντρωση ειδών, που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Α.Τ.

 

Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό

Το να υπάρχουν δύο παρατάξεις με αναφορά στον χώρο της κεντροαριστεράς στην εκλογική κούρσα για τον δήμο Ιωαννιτών, δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, σύμφωνα με την άποψη αρκετών. Κόντρα στην άποψη, που εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, ότι μια διάσπαση θα οδηγήσει σε παλινόρθωση συντηρητικών δυνάμεων στον δήμο, υπάρχει και η άλλη, που λέει ότι ακόμη κι αν δεν υπήρχε η κίνηση Ελισάφ, θα έπρεπε να είχε εφευρεθεί από τον Θ. Μπέγκα. Κι αυτό γιατί ο νέος εκλογικός νόμος δύσκολα θα εξασφαλίσει σε κάποια παράταξη την αυτοδυναμία, οπότε θα κριθεί σκόπιμο να υπάρξουν μετεκλογικές συνεργασίeς. Και οι θιασώτες αυτής της άποψης θεωρούν καλύτερο για τον χώρο να συνεργαστούν Μπέγκας-Ελισάφ, από το να πέσουν στην ανάγκη ετερόκλητων συμμαχιών.

Α.Τ.


Κληρωθήκατε να συμμετάσχετε

Καλούν σε χώρο εργασίας. Κληρωθήκαμε –λέει- να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα, αρκεί να απαντήσουμε σε δυο ερωτήσεις. Καθόλου δύσκολες. Η μία μας ζητά να πούμε ποια θεωρούμε ότι είναι η πιο απαραίτητη συσκευή (και είπαμε κινητό) και η άλλη αν ξέρουμε μία σειρά βιολογικών προϊόντων ονόματι «Natura» (που δεν την ξέραμε, δυστυχώς). Δεν συνηθίζουμε να συμμετέχουμε σε τηλεφωνικούς διαγωνισμούς, μα η περιέργεια (και όχι ασφαλώς η χαρά ότι θα βγούμε κερδισμένοι από μια τέτοια διαδικασία) και η ολιγόλεπτη χαλαρότητα στη δουλειά μας έκαναν να συνεχίσουμε.

Κερδίσαμε –λέει- ένα κινητό συγκεκριμένης μάρκας (που δεν φημίζεται για τις ακριβές και αξιόπιστες συσκευές της, μα χαλάλι τόσον χρόνο που ξοδέψαμε να απαντήσουμε). Να πάρουμε μας ζητούν σε έναν τετραψήφιο αριθμό, για να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας και παράλληλα να μπούμε και σε έναν ακόμη μεγαλύτερο διαγωνισμό, που κληρώνει 2000 ευρώ. Το όνειρο αρχίζει να χαλάει. Η πρώτη ρωγμή σχηματίζεται όταν καλούμε και ο αυτόματος τηλεφωνητής μας ενημερώνει ότι το κόστος κλήσης ανά λεπτό είναι τρία ευρώ και κάτι. Όταν απαντά εκπρόσωπος της εταιρείας, μας ενημερώνει ξανά τι κερδίσαμε και τι άλλο μπορούμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ήδη ότι θα χάσουμε χρήματα, μα αφού το φτάσαμε ως εδώ, περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει.

Τ.Τ.

 

Easy money

Η ενημέρωση και η διασταύρωση στοιχείων παίρνουν περίπου 5 λεπτά (είμαστε ήδη χρεωμένοι 15 ευρώ και βάλε). Εν συνεχεία, μετά από τα πλούσια δώρα συνολικής αξίας 73 ευρώ παρακαλώ (όχι αστεία), που κερδίσαμε, η πολύ ενθουσιασμένη εκπρόσωπος μάς ενημερώνει ότι για να τα παραλάβουμε, θα πρέπει να πληρώσουμε κούριερ και αντικαταβολή 25 ευρώ. Μετρήστε: μαζί με τα καμιά 20ριά που στοίχισε το τηλεφώνημα, ο τυχερός στα καλά καθούμενα και χωρίς χρεία κινητού καλείται να πληρώσει κοντά 50 ευρώ, επειδή επιλέχθηκε ανάμεσα από τόσους!

Ποτέ κανείς δεν κερδίζει εύκολα χρήματα, χωρίς να υπάρχει ευκολότερο κέρδος γι’ αυτόν που του τα προσφέρει. Ωστόσο, παλιότερα είχαμε την αίσθηση ότι αυτό γινόταν –πώς να το πούμε;- κάπως πιο διακριτικά. Σίγουρα όχι τόσο απροκάλυπτα, και μάλιστα στο τέλος να εγκαλείται ο τυχερός γιατί δεν αναγνωρίζει τη σπουδαία τύχη του και αρνείται να ολοκληρώσει τη διαδικασία… Όλο δε αυτό το απίθανο σκηνικό το απογείωσε το γεγονός ότι η κλήση μας καταγραφόταν κιόλας!

Τ.Τ.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

13.11.18 | Ύμνος στους γονείς

Είναι κάποιοι άνθρωποι, που διοικούν συλλόγους, σωματεία, που τα καταφέρνουν μια χαρά κι άλλοι που,...

10.11.18 | Άβυσσος η ψυχή

Αν και ο Παντελής Κολόκας ήταν αυτός που επανέφερε το θέμα του κόμβου Δρίσκου στην επικαιρότητα,...

09.11.18 | Σιγή ιχθύος

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πριν από δέκα ημέρες περίπου, επικυρώθηκε το...

08.11.18 | Θα ήταν κίνητρο

Εποχή των δημοτικών τελών είναι αυτή, που διανύουμε, με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές να είναι...

07.11.18 | Έλλειμμα ενημέρωσης

Δεν είχε άδικο σε κάποια σημεία της κριτικής του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου,...

06.11.18 | Η λιτανεία του Πρωτοκύριακου

Αυτό που βίωσαν όσοι Γιαννιώτες, Κονιτσιώτες, και άλλοι Ηπειρώτες βρέθηκαν την Κυριακή στην...

03.11.18 | Το θέατρο στη ζωή μας…

Μια από τις πιο μαγικές στιγμές της καθημερινότητάς μας, από εκείνες που κάνουν τα αδύνατα μπορετά...

02.11.18 | Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας

«Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις...