Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Συριζαϊκό τρίποντο

Δεν μπορεί, πάνε να μας τρελάνουνε! Ζούμε μέσα σε ένα απέραντο κυβερνητικό φρενοκομείο, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κάθε λίγο και λιγάκι, οι κυβερνώντες εκτοξεύουν φραστικούς πυραύλους και κάνουν δηλώσεις, που πραγματικά «βγάζουν μάτι»! Γ.Γ.

Πρώτος πόντος
Ακούσαμε προχθές τον ανεκδιήγητο υπουργό της Εθνικής μας Άμυνας Πάνο Καμμένο να υποστηρίζει, μιλώντας στον Νίκο Στραβελάκη του Real FM, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων. «Αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα πάω στον Παυλόπουλο, θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, πριν γίνει η ψηφοφορία, και θα προκαλέσω άμεσα εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει τετραετία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «ποια εξάντληση τετραετίας;». Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιες περισπούδαστες και βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά η παραπάνω «βγάζει μάτι»! Μας δουλεύει αγρίως ο κ. υπουργός. Αφού είναι απόλυτα δεδομένο -και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό- ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει οπωσδήποτε στη Βουλή για έγκριση. Τι μας λέει τώρα ο κ. Καμμένος; Πάλι –για πολλοστή φορά- χρυσώνουμε το χάπι; Εφόσον πράγματι έχει αποφασίσει για τον συγκεκριμένο λόγο «να ρίξει την κυβέρνηση», αν έχει τη στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια και συνέπεια (;), γιατί δεν το κάνει από τώρα, αφού ούτως ή άλλως το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θα συζητηθεί στη Βουλή;
Γ.Γ.

Δεύτερος πόντος
Μετά τον υπουργό, τη σκυτάλη πήρε, για να μην πάει πίσω κι αυτός, ο αναπληρωτής υπουργός της Εθνικής μας Άμυνας, ο άλλος ανεκδιήγητος Φώτης Κουβέλης (μάλλον φαίνεται ότι το έχει το υπουργείο). Τι δήλωσε ο αθεόφοβος: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων, όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι… αλλά στις 21 Αυγούστου…  η χώρα βγαίνει από οκτώ έτη μνημόνια». Απίστευτο κι όμως αληθινό. Για όνομα του θεού, κ. Κουβέλη, 93 μέχρι τώρα νεκροί, κι εσύ πας να συμψηφίσεις τη συγκλονιστική αυτή τραγωδία με την έντονα αμφισβητούμενη έξοδο από τα μνημόνια; Μια «έξοδο», που είναι πασιφανές πως θα την πληρώνουμε για αρκετά ακόμα χρόνια; Βέβαια, μετά από την κατακραυγή, που προξένησαν οι παραπάνω δηλώσεις του, ο κυρ Φώτης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου». Είπε έτσι, αλλά εννοούσε αλλιώς… Χρησιμοποίησε την πιο συνηθισμένη, την πιο βαρετή, την πιο χιλιοειπωμένη απ’ όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές δικαιολογία, που φυσικά δεν μπορεί να πείσει κανέναν!
Γ.Γ.

Τρίτος πόντος
Εδώ έχουμε την «αναβάθμιση» του πολιτικού λεξιλογίου από την άλλη ανεκδιήγητη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς δίνει συνεχείς εξετάσεις νομιμοφροσύνης στο κόμμα της, την κ. Ελένη Αυλωνίτου και η οποία, μιλώντας στον ANT1, είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο Μητσοτάκης λέει τεράστιες κοτρόνες» και στη συνέχεια τις κοτρόνες τις έκανε και κάτι άλλο, που ούτε γράφεται, ούτε λέγεται. Τι να πει κανείς… Η κατρακύλα των πολιτικών ηθών δεν έχει προηγούμενο! Περαιτέρω σχολιασμός για την απαράδεκτη από κάθε πλευρά πιο πάνω συμπεριφορά δεν έχει κανένα νόημα!  Ο νοών νοείτω! Ελπίζουμε…
Γ.Γ.

Από αμέλεια
Σκεφτήκαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που έχασαν τα σπίτια τους στην πυρκαγιά, πονέσαμε με όλη μας την ψυχή όσους μετρούν νεκρούς στην οικογένειά τους και περισσότερο εκείνους που έμειναν μόνοι κι αδειανοί. Κι όταν για λίγο καθάρισε το μυαλό μας από όλα αυτά τα ανείπωτα, σκεφτήκαμε εκείνον τον κάτοικο στο Νταού Πεντέλης, που αποφάσισε ανυποψίαστος το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, λίγο πριν τις 5, πως δεν τα ήθελε άλλο τα ξύλα στην αυλή του και πως τα στοιβαγμένα ξερόχορτα σε μια γωνιά της υπήρχε κίνδυνος να αρπάξουν καμιά φωτιά και να τον κάψουν. Και για να προστατευτεί ο ίδιος κι οι δικοί του από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αποφάσισε αβασάνιστα εκείνη τη μέρα με τον αφύσικα δυνατό αέρα να πάρει να τα κάψει. Κι έκαψε μαζί μ’ αυτά άλλους 93 (ως σήμερα) ανθρώπους. Και όταν άρχισε η φωτιά, ξέφυγε πολύ από τον έλεγχο του, σκέπασε την εστία της με πλάκες, για να μην ενοχοποιηθεί. Και σαν έμαθε για τους πρώτους νεκρούς, άρχισε να διαδίδει ότι κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ είχε κοπεί και πετούσε σπίθες εκείνη τη μαύρη μέρα.
Δεν είναι η απερισκεψία του να πάρει να βάλει φωτιά μέσα στον καύσωνα και τον μανιασμένο αέρα. Ούτε τα ψέματα που επινόησε μετά, για να γλιτώσει. Είναι που τώρα πρέπει να μάθει να ζει στο μετά. Ένα αλύπητο μετά, που δεν ξεγίνεται, ούτε σβήνει. Ποια τιμωρία ανθρώπινη μπορεί να τον εξιλεώσει; Τι λόγια βρίσκει άραγε να πει στον εαυτό του, για να τον πάρει ο ύπνος το βράδυ ή για να βγάλει την επόμενη μέρα, χωρίς να τρελαθεί; Τι ζωή ζει κανείς, όταν κουβαλάει στην πλάτη του τόσους νεκρούς ανθρώπους; Έστω και εξ αμελείας (δικής του και των άλλων).
Τ.Τ.

Ευχές
Ο Ηπειρωτικός Αγών θα βρίσκεται ξανά στα χέρια σας την Τρίτη 21 Αυγούστου. Τις ημέρες που θα μεσολαβήσουν, ας ευχηθούμε η κλιματική αλλαγή να μην προκαλέσει άλλες καταστροφές, τα σχέδια της πολιτικής προστασίας να εφαρμοστούν και πάλι σωστά και ο πρωθυπουργός μας να συνεχίζει να μας εμψυχώνει με τους ζεστούς λόγους του. Ο Θεός να τον έχει καλά.
Π.Ζ.

Οι διακοπές του Η.Α.
Καμιά φορά ακόμη και αυτό το «αδιαλείπτως» χρειάζεται ένα μικρό διάλειμμα. Όλα τα καλοκαίρια που είμαστε στην εφημερίδα, αλλά και εκείνα που ήταν άλλοι πριν από μας, ο Ηπειρωτικός Αγών δεν ξεκουραζόταν, παρά μόνο μια το πολύ δυο μέρες. Η είδηση δεν ξαποσταίνει. Εκείνος που την καταγράφει, οφείλει να είναι διαρκώς στο πόδι. Μόνο που φέτος μαζεύτηκε κούραση πολλή και αποφασίσαμε την εβδομάδα που έρχεται, τις μέρες που σπάνια συμβαίνει κάτι συνταρακτικό (πλην των απροόπτων, που τα απευχόμαστε), να διακόψουμε με την πλήρη έννοια της λέξης. Θα ανταμώσουμε ξανά στις 21 του Αυγούστου. Ξεκούραστοι και ανανεωμένοι. Για να αντέξουμε στα δύσκολα και στα βαριά του χειμώνα.
Τ.Τ.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

13.11.18 | Ύμνος στους γονείς

Είναι κάποιοι άνθρωποι, που διοικούν συλλόγους, σωματεία, που τα καταφέρνουν μια χαρά κι άλλοι που,...

10.11.18 | Άβυσσος η ψυχή

Αν και ο Παντελής Κολόκας ήταν αυτός που επανέφερε το θέμα του κόμβου Δρίσκου στην επικαιρότητα,...

09.11.18 | Σιγή ιχθύος

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πριν από δέκα ημέρες περίπου, επικυρώθηκε το...

08.11.18 | Θα ήταν κίνητρο

Εποχή των δημοτικών τελών είναι αυτή, που διανύουμε, με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές να είναι...

07.11.18 | Έλλειμμα ενημέρωσης

Δεν είχε άδικο σε κάποια σημεία της κριτικής του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου,...

06.11.18 | Η λιτανεία του Πρωτοκύριακου

Αυτό που βίωσαν όσοι Γιαννιώτες, Κονιτσιώτες, και άλλοι Ηπειρώτες βρέθηκαν την Κυριακή στην...

03.11.18 | Το θέατρο στη ζωή μας…

Μια από τις πιο μαγικές στιγμές της καθημερινότητάς μας, από εκείνες που κάνουν τα αδύνατα μπορετά...

02.11.18 | Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας

«Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις...