Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Το νεοφυτευμένο τρίγωνο

Καλό το αποτέλεσμα στην εμφάνιση της μικρής πλατείας που περικλείεται από τις οδούς Ακαδημίας, Καλιάφα και Αράπη. Όμως πώς να προστατέψουμε το γκαζόν από τα περιττώματα των σκύλων και τα πατήματα των ανθρώπων, που, σε απάντηση της πινακίδας του δήμου «μην πατάτε μέχρι να φυτρώσει το γκαζόν» κάποιοι αναιδείς, που παριστάνουν τους έξυπνους, έγραψαν: «και όταν φυτρώσει το γκαζόν γαμ…το». Αλλά και το νεοφυτευμένο τρίγωνο στη συμβολή των οδών Σαλαμάγκα και Αράπη έδωσε ευχάριστη νότα στη γειτονιά, μόνο που αρχίσαμε να ξεριζώνουμε τα φυτά και να παρκάρουμε πάνω στο πρόσφατα κατασκευασμένο τρίγωνο. Αλήθεια, πόσο πολύ ανεκτικός πρέπει να είναι ένας σωστός άνθρωπος, για να δέχεται όλες αυτές τις καταστάσεις; Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμη και ποια διδασκαλία πρέπει να δεχθούμε εμείς οι Έλληνες για να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας, αλλά και για να προστατέψουμε όσα κοινά μας ανήκουν; Κ. Δ.

Λύματα στο κέντρο της πόλης
Πολύ πρωί χθες οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης ξύπνησαν με μια απαίσια μυρωδιά στη μύτη τους.  Έγινε γνωστό ότι υπερχείλισε φρεάτιο αποχέτευσης στην είσοδο του ΚΕΠ Ιωαννίνων, εκεί που στεγάζονταν παλιά τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΙ. Όπως ήταν επόμενο, ρυπάνθηκε όλο το κέντρο της πόλης, όπως οι οδοί Ελευθερίου Βενιζέλου, Κατσιμήτρου, Παπαδοπούλου, Κώστα Φρόντζου και άλλες. Η οσμή  ήταν αφόρητη σχεδόν όλη τη μέρα, σύμφωνα με τις  καταγγελίες των περιοίκων. Βέβαια, η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα, επίσης  η Πυροσβεστική έσπευσε πρώτη στο σημείο και η ζημιά, όπως φαίνεται, αποκαταστάθηκε.  Αυτά συμβαίνουν πάντοτε, όταν υπάρχουν κακοτεχνίες ή όταν δεν καθαρίζονται έγκαιρα τα φρεάτια, που αυτή την εποχή γεμίζουν από φύλλα.
Λ.Τ.  

Απαγορεύεται κι όμως… επιτρέπεται
Βρεθήκαμε πρόσφατα στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων και είναι αλήθεια πως πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά, που έτυχε να το επισκεφθούμε ξανά. Έγιναν οι διάδρομοι, στρώθηκαν ωραία και η όψη, που έχει τώρα το νεκροταφείο, είναι αξιοπρεπής. Εκείνο που μας προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι, ενώ υπάρχει πινακίδα στην οποία αναγράφεται ότι  απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών και μπαζών, οι περισσότεροι αφήνουν στο σημείο αυτό γλάστρες κατεστραμμένες, κορδέλες, στεφάνια και ό, τι άλλο σχετικό.  
Κι έτσι το μάτι πέφτει αμέσως  σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και αμαυρώνεται η εικόνα, ως και η προσπάθεια των ανθρώπων που δούλεψαν για να αλλάξει όψη ο χώρος.
Λ.Τ.   
 
Λεπτομέρεια
Υπέρμαχη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι η κυβέρνηση, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον οι ενοχλητικές για την εικόνα της συγκρούσεις εντός των δικαστικών αιθουσών με πρωταγωνιστές τα ΜΑΤ από τη μια πλευρά και τους φίλους του Λαφαζάνη και της Ζωής από την άλλη. Όπως και να το πάρει κανείς, τέτοιου είδους συγκρούσεις μπορούν να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις με την έννοια πως μπορεί να τις μιμηθούν «νεο-αγανακτησμένοι» πολίτες και να δράσουν αναλόγως. Γιατί εδώ που φτάσαμε, ένα βήμα δηλαδή πριν την έξοδο από τα μνημόνια και την είσοδο της χώρας στην νεο- κανονικότητα, όπως αυτή προσδιορίζεται από την κυβέρνηση, είναι κρίμα να οπισθογυρίσουμε για μια τέτοια λεπτομέρεια στη συμφωνία Αλέξη- Δανειστών.
Π.Ζ.

Μασάζ
Είναι αλήθεια πάντως πως η εθνοσωτήριος τα έχει πάει περίφημα. Το θέμα των πλειστηριασμών παραμένει ένα αγκαθάκι που θα το ξεπεράσει. Ήδη οι κύριοι Τσακαλώτος και Κοντονής έχουν ξεκινήσει να επιδίδονται στο γνωστό «πολιτικό μασάζ» στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να τους πείσουν πως πρέπει να ψηφιστεί η διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Όχι βέβαια πως οι βουλευτές της αριστεράς θα δυσκολευτούν να πειστούν, τα γνωστά ναζάκια κάνουν για τα μάτια του κόσμου και του Ρουβίκωνα, αλλά, να, είναι μια διαδικασία κι αυτή, είναι αυτό που γίνεται κάθε φορά για να μην πέσει η κυβέρνηση και μείνουν χωρίς μεροκάματο. Κι άντε να βρεις μεροκάματο στις μέρες μας...
Π.Ζ.

Στο καταχείμωνο
Το ότι το Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά θα δεχόταν και πάλι πρόσφυγες, ήταν κάτι που το αναμέναμε. Αυτό που δεν αναμέναμε, όμως, ήταν πως η εγκατάστασή τους θα γινόταν παραμονές Χριστουγέννων και μέσα στο καταχείμωνο. Σαφώς και πλέον δεν υπάρχουν αντίσκηνα, αλλά κοντέινερ με ηλεκτρικό, αλλά μάλλον δεν το καλοσκέφτηκαν όσοι τους φέρνουν στην περιοχή σε μέρες που η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός. Από timing σκίζουν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι ΜΚΟ. Από το κακό στο χειρότερο. Όσο για το αν αυτή τη φορά ενημερώθηκε η αυτοδιοίκηση; Όχι φυσικά… Γιατί να αλλάξουμε συνήθειες;
Α.Τ.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.10.18 | Καταγράφεται στα θετικά

Η ερώτηση είχε ως εξής και προερχόταν από υπάλληλο του δήμου: «Πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το...

16.10.18 | Στ’ Αμπάρια

Η χθεσινή Κυριακή, θα λέγαμε, πως σφραγίστηκε από τα Αμπάρια και τον Βοτανικό. Τον Βοτανικό τον...

13.10.18 | Συμβαίνει και αλλού

Σε μια τόσο δα μικρή παραλία, ουσιαστικά σε ένα βράχο στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, καθημερινά...

12.10.18 | Μια περιουσία… στον αέρα

Μπορεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να μονοπώλησαν τη συζήτηση τα Αγαθοεργά Καταστήματα...

11.10.18 | Τον παλιό εκείνον τον καιρό...

Τα παλιά τα χρόνια οι εκτός δουλειάς και αντικειμένου πολίτες αντιλαμβάνονταν την απαρχή της...

10.10.18 | Μια εκδρομή στα Τρίκαλα

Μια κυριακάτικη επίσκεψη στην πόλη των Τρικάλων με αφορμή μια σχολική εκδρομή, μας έπεισε γι αυτό...

09.10.18 | Ευτυχία, Ιουδήθ

Σκοτάδι στην αίθουσα. Ακούμε τη φωνή της Ευτυχίας… και ανατριχιάζουμε. Την Παρασκευή το βράδυ...

06.10.18 | Οι κυνηγοί… όλη νύχτα

Για το ότι μου πήρε σχεδόν όλη νύχτα να μην κλείσω μάτι την Πέμπτη, ευθύνεται ο καλός, ο αγαπημένος...